Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Situația Covid în școli și grădinițe

  Elevii din școlile, care au găzduit ieri, secții de votare pentru scrutinul prezidențial, desfășoară astăzi studii de la distanță. Asta pentru că, pe parcursul zilei, aici vor avea loc lucrări de igienizare, astfel încât, de mâine, elevii să poată reveni la studii în clase. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței Primăriei din această dimineață.

  Angela Cutasevici, viceprimar de Chișinău

  „În 150 de instituții de învățământ primar și secundar municipal, la data de 29 octombrie, au fost înregistrate 99 de cazuri active de COVID-19 în rândul elevilor, iar în rândul angajaților au fost înregistrate 63 de cazuri active inclusiv 53 de cadre didactice. În carantină au fost plasați 1029 de elevi și 34 de angajați.”

  Cutasevici a mai menționat că, în prezent, se află în autoizolare 23 de clase din 15 instituții de învățământ. Însă, la ora actuală, nicio instituție de învățământ general nu se află în carantină. În rândul copiilor din grădinițe a fost înregistrat un singur caz activ de COVID-19. Iar 163 de copii din opt grupe au fost plasați în autoizolare. Printre cadrele didactice au fost înregistrate 29 de infectări cu noul coronavirus, iar 18 educatori au fost plasați în autoizolare. Totodată, și 12 angajați auxiliari sunt confirmați cu noul COVID .

  a-tv.md

  Copyright © 2020