Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Situația Covid 19 la Chișinău

  Două instituții medicale din municipiul Chișinău ies treptat în această săptămână din circuitul COVID-19. Mai exact, revin la activitatea obișnuită Spitalul de Ftiziopneumologie și Maternitatea municipală Gheorghe Paladii. Despre aceasta a informat primarul general Ion Ceban la ședința primăriei din această dimineață.

  Edilul afirmă că și alte spitale vor renunța treptat la secțiile cu profil COVID-19. Primarul afirmă că deși numărul cazurilor grave de infecție cu noul rămâne ridicat și numărul paturilor în secțiile de reanimare și terapie intensivă este limitat, totuși numărul cazurilor noi de infectare în capitală este în scădere.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  Nu este ceva foarte nou în condițiile în care avem locuri libere în spitalele municipale, vom face tot posibilul ca spitalele să se retragă treptat. Dacă va fi nevoie, așa cum a fost în luna martie, vor reveni acest spitale vor fi majorate capacitățile așa cum s-a întâmplat în cazul Centrului Covid, Spitalului de ftiziomneumologie și alte instituții spitalicești

  Ion Ceban a mai subliniat că doar în școlile unde vor fi vaccinați circa 70 % elevi și profesori va fi posibilă reluarea studiilor cu prezența fizică la lecții.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „În școlile și liceele unde vom avea acoperire de vaccinare cu circa 70 % urmează să revenim la studii cu prezență fizică în toate clasele. Prin vaccinarea cadrelor didactice ne dorim să începem 1 septembrie în condiții de normalitate, cu prezență fizică și condiții optime de siguranță”

  Tot azi, șefa Direcției generală asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi a anunțat că, Chișinăul rămâne sub cod roșu de alertă Covid, chiar dacă situația în spitale s-a ameliorat. Din cele 1665 de locuri, la momentul actual sunt ocupate 1006 paturi.

  Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generală asistență socială și sănătate

  de paturi libere în Municipiul Chișinău. Continuă imunizarea atât a personalului medical cât și trecerea la etapa II, alături de medici sunt imunizați și persoanele cu vârste de peste 60 de ani, cu comorbidități, persoanele cu vârst 18-60 de ani cu comorbidități și cei care prezintă un risc sporit a formelor grave și deceselor

  Bucearschi a conchis că mâine, 13 aprilie, începe vaccinarea taxatorilor din Chișinău care au vârsta peste 60 de ani.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020