Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Sistemul electronic de vot al Parlamentului, pus în aplicare

  Astăzi, în cadrul primei ședințe plenare din sesiunea de toamnă curentă a Parlamentului, va fi pus în aplicare sistemul electronic de vot.

  Sistemul electronic de numărare a voturilor va eficientiza procedura de vot a actelor normative ale Parlamentului în cadrul ședințelor din plen și va asigura corectitudinea numărării rezultatelor votului exprimat, facilitând în acest sens activitatea forului legislativ.

  Acesta este format din două module interconectate. Este vorba despre Programul BOSCH DCN-CW Conference Software și Programul de afișare a datelor, care colectează și afișează opțiunile de vot prin intermediul unei interfețe grafice.

  Instrucțiunea sistemului electronic de vot, aprobată de Biroul permanent al Legislativului, reglementează regulile de utilizare a sistemului, sistematizarea votului expus, afișarea rezultatelor votului și dezagregarea acestuia în opțiunile exprimate – pentru sau contra, distribuirea pe fracțiuni, precum și nominal per deputat.

  Pentru utilizarea sistemului, deputații vor deține o cartelă de utilizator, conform locului pe care acesta îl ocupă în sala de plen și care este parte componentă a Sistemului electronic de numărare a voturilor.

  După procedura de vot, raportul privind rezultatul votului în format PDF se va stoca și arhiva în format electronic. La fel, raportul în ansamblu pe proiectele de acte normative/administrative urmează a fi plasat pe pagina web a Parlamentului.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea a comentat pe pagina sa de facebook ultimele declarații ale premierului Natalia Gavrilița referitor la o eventuală creștere a prețurilor....

  POLITICA

  Fondul pentru subvenționarea agriculturii nu va fi majorat, iar agricultorii care au suferit în urma dezastrului nu vor primi asistența mult așteptată. Salariile medicilor...

  POLITICA

  Liderul Socialiștilor, Igor Dodon, în timpul ședinței Parlamentului de astăzi, a susținut o conferință de presă. În cadrul acesteia, deputatul socialist a vorbit despre...

  POLITICA

  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a elaborat și va propune în Parlament mai multe proiecte de lege menite să susțină sectorul agricol și agricultorii....

  Copyright © 2021