Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sindicatele bat alarma

  Scumpirile din ultima perioadă au pus pe jar societatea dar și sindicatele naționale care se declară îngrijorate de scumpirile fără precedent și cer acțiuni de urgență din partea guvernării. Potrivit sindicaliștilor, aceste creșteri vor produce un impact major asupra bunăstării populației atât cu venituri joase, cât și cu venituri medii, care pot conduce ulterior la revolte în rândurile cetățenilor.

  Vicepreședintele CNSM, Sergiu Sainciuc a menționat pentru Accent TV creșterile prețurilor la produsele petroliere care au un impact de avalanșă și conduc la creșterea tuturor prețurilor și tarifelor. Astfel, vor crește în primul rând cheltuielile în transport, agricultură, procesele tehnologice, unde combustibilul este utilizat în cantități mari ș.a. Toate aceste creșteri au ca urmare diminuarea puterii de cumpărare a salariilor și sărăcirea populației, mai susține Sainciuc.

  Sergiu Sainciuc, vicepreședinte, CNSM

  „Considerăm inacceptabil de a lăsa fără susținere populația cea mai săracă, atunci când cresc prețurile la produsele de panificație și alte produse alimentare. Este neînțeleasă situația la moment, când avem creșteri importante a volumului de cereale recoltate, iar prețurile la produsele de panificație cresc. În viziunea sindicatelor, statul trebuie să ia măsuri de subvenționare a producerii și să asigure populația cu pâine „socială”, care să fie accesibilă persoanelor cu venituri joase (pensionari, șomeri, persoane cu necesități speciale etc.)”.

  În context, CNSM a venit cu o adresare către Guvern și Parlament de a întreprinde, în regim de urgență, un șir de măsuri pentru a stopa creșterea galopantă a prețurilor. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții instituțiilor vizate pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon. Amintim că trei mari producători de panificație au scumpit pâinea cu 5% iar carburanții sunt deja la a 10-a scumpire în ultimele două săptămâni.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021