Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sindicaliștii bat alarma

  Necesitatea majorării salariilor în sectorul bugetar, îmbunătățirea Legii privind sistemul unitar de salarizare și modificarea unor articole din Codul muncii. Sunt doar câteva cerințe a sindicaliștilor din sfera serviciilor publice. Aceștia au expediat o scrisoare președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu revendicarea de a majora salariile în condițiile creșterilor galopante la prețuri și tarife.

  Liderul Federației sindicale din domeniu, Vlad Canțîr, menționează în adresarea către speaker, că majorările exagerate de tarife și prețuri, care au creat o disproporționalitate evidentă între veniturile actuale și cheltuielile strict necesare, au efecte economico-sociale negative pentru o mare parte a salariaților.

  Vlad Canțîr, președinte SINDASP

  ”Îngrijorările acestor categorii de angajați din sectorul bugetar din cauza devalorizării mult prea drastice a salariilor, sunt eminente și de neadmis. Prin urmare, tratând cu considerare rolul de intervenție a statului de atenuarea situației create, în vederea menținerii capacității de cumpărare a salariilor din sectorul bugetar, Federația „SINDASP” consideră de actualitate majorarea salariilor în sectorul bugetar”

  Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Serviciului de Presă ai Parlamentului RM pentru a un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021