Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  ”Și restul e tăcere”

  Veste bună pentru toți iubitorii de artă. După o lungă “tăcere”, impusă de pandemie, teatrele din capitală au undă verde la spectacole. Cu mai puțini spectatori în sală, iarăși o regulă impusă de către autorități, actorii abia așteaptă să-și intre în pâine. Cu emoție își așteaptă publicul drag și artiștii de la “Teatrul fără nume”. Cu o zi înainte de ieșirea lor pe scenă, colega mea, Ilona Vedrașco, a discutat cu actorii distribuiți în spectacolul ”Și restul e tăcere”.

  Șapte tone de nisip. Acesta este decorul modest, dar simbolic, al spectacolului ”Și restul e tăcere”, care va fi jucat, mâine, la “Teatrul fără nume”.

  Actorii își vor juca rolurile tacit, fără a spune niciun cuvânt, așa cum o cere și denumirea spectacolului.

  Galina Lazarenco, actriță

  „Deschidem sezonul de teatru cu o premieră. De data aceasta, alegerea piesei a fost dictată de condițiile pandemiei. Spectacolul este non-verbal, aici actorii trăiesc fără instrumentul lor principal – vocile”

  Vitalie Jacotă, actor

  ”În acest spectacol vorbim despre creatorii care au dat viață teatrului, acest spectacol este despre Cehov, Moliere, Shakespeare – creatori a căror piese au cucerit deja întreaga lume”

  Secretul spectacolului este chiar sensibilitatea sa, iar limbajul non-verbal este unul universal, ce poate fi înțeles de toată lumea, indiferent de sex, vârstă și naționalitate. Actorii susțin că pentru ei, premiera de mâine este o provocare, deoarece e mult mai greu să taci decât să vorbești.

  Anatolie Burlacu, actor

  ”Aceasta este prima astfel de experiență pentru noi. Un actor ar trebui să poată explica mai bine decât alții, iar în spatele cuvintelor, cel mai adesea, ne ascundem, spunem textul și parcă am fi spus deja totul. Iar aici trebuie să te exprimi într-un mod complet diferit„

  Nicu Țărnă, director, Centrul de Cultură și Artă ”Ginta Latină”

  „Invităm absolut pe toată lumea, pe toți cei care iubesc teatrul. Spectacolul nu este destinat celor care vorbesc limba de stat, rusă, engleză sau franceză, este absolut pentru toată lumea. Vom juca această premieră timp de două luni, octombrie și noiembrie”

  Premiera va avea loc mâine, 9 octombrie, la Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină”, începând cu ora 19:00. Biletele pot fi achiziționate online sau la casa de bilete a teatrului.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020