Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Show sau laudă deșartă?

  În momentul în care actuala guvernare nu are rezultate pentru cetățeni în ceea ce privește salariile, pensiile, micșorarea prețurilor, atunci apar mai multe declarații politice „siropoase” din Occident. Este opinia politologului Ian Lisnevschi cu privire la „laudele” aduse Moldovei de către președintele SUA, Joe Biden.

  Ian Lisnevschi, expert

  «Și atunci au fost, și acum astfel de declarații sunt premature, mă refer la democrație și libertate. În curând se împlinesc 100 de zile de guvernare a PAS, dar în aceste 100 de zile noi nu putem vedea unele rezultate legate de democrație și libertate. Mai mult decât atât, cred că în 2011 această declarație era mult mai relevantă decât astăzi. Azi aceasta nu este decât o susținere de imagine a guvernării actuale, a partidului care este promovat de SUA pentru că nu au rezultate. În momentul în care actuala guvernare nu are rezultate pentru cetățeni în ceea ce privește salariile, pensiile, micșorarea prețurilor, atunci apar mai multe declarații politice „siropoase” din Occident. Acum SUA, sunt sigur că urmează declarații din Germania, după alegeri, apoi Franța. Aceasta este o acoperire informațională a incapacității actualei guvernări».

  Politologul Ian Lisnevschi a mai menționat că a remarcat o retorică asemănătoare în discursul președintelui SUA, Joe Biden. Mai mult, expertul susține că acesta este un „show” pentru ca cetățenii să vorbească mai puțin de creșterea prețurilor.

  Ian Lisnevschi, politolog

  «Și în 2011 și în campaniile electorale apropo am văzut declarații asemănătoare și de la oficiali din Germania, din SUA, în campanii când acest lucru nu este permis, noi am văzut atunci ce înseamnă ”democrația„ pe care o tot trâmbițează astăzi, când persoane străine se implică în campaniile interne ale unui stat. E evident această promovare va continua. Cu cât mai mult show va fi, cu atât cetățenii vor discuta mai puțin despre creșterea prețurilor la carburanți, la gaze».

  Expertul susține că tot acest scenariu este tras la indigo cu cel din Ucraina.

  Ian Lisnevschi, politolog

  «Iată acuș se fac doi ani de când în Ucraina e Zelenski la putere și deja și UE vorbește de faptul că Ucraina nu a putut realiza nici o promisiune din campania electorală și nu a făcut nici un pas spre integrarea europeană. Dacă RM va continua să meargă în acest bloc sau trio Ucraina-Georgia-Moldova mai mulți oficiali europeni și experți, spun că o integrare europeană ar putea avea loc peste 20-25 de ani».

  În concluzie, politologul a menționat că atunci când sunt mari speranțe iar guvernarea nu face nimic, dezamăgirea vine foarte repede. „Repet, încă nu au trecut 100 de zile, dar o parte din electoratul PAS-ului este dezamăgit. Da, poate așteaptă unele miracole dar așa cum ele nu se vor produce, această dezamăgire va lua amploare” susține politologul. Am încercat să obținem un comentariu la acest subiect de la reprezentanții partidului de guvernare, apelurile noastre însă au rămas fără răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021