Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sezonul taberelor pentru copii

  La mai bine de un an de la pandemie, taberele de odihnă și-au deschis porțile pentru vizitatori. La tabăra pentru copiii „Poienița Veselă” de la Dănceni, raionul Ialoveni, zâmbetele și veselia erau la ca acasă astăzi. Și educatorii spun că s-au mai “dezmorțit” un pic după pandemie și au început cu nerăbdare activitățile alături de copiii.

  “Poienița Veselă” din localitatea Dănceni era astăzi veselă la propriu. De la mic și până la mare, toți s-au scăldat și au mâncat dulciuri și fructe.

  “Atmosfera de aici nu se compară cu nicio tabără, educatorii sunt la cel mai înalt nivel, chiar și discoteca, cantina, medicul. Am așteptat mai mult ca școala.”

  „Ne –am uitat film interesant despre super eroi și am dansat.”

  „Ce îți place ție cel mai mult aici? – Să mă scald în bazin și să joc fotbal.”

  Rodica Meradji, educator superior

  „Noi suntem și mai dornici pentru că, noi educatorii am dus dorul taberei anul trecut, tot am visat că se va deschide, poate poate. Prima zi ne-a fost cam greu, recunosc, și noi și educatorii, că un pic ne-am dezvățat.”

  În fiecare zi, copiii au un program foarte diversificat. Aceaștia iau parte la diferite activități educative.

  „Un stol duios de păsări/ce ne-a trezit în zori./ Cărări bătătorite ne cheamă la izvor./”

  Dar și culturale.

  Unii copii au luat microfonul Accent TV și au încercat meseria de jurnalist.

  «-Copii! Veniți încoace! – Ce vrei să faci aici cu copii? Să te joci, așa și zi, veniți să ne jucăm.- Veniți să ne jucăm. -Zi salut. – Salut».

  Seara pentru adolescenți este organizată discotecă, iar cei mai mici pot privi un film. Și pentru a obișnui copiii cu un mod sănătos de viață, aceștia fac fotbal sau tenis.

  Svetlana Turcu, Reporter Accent TV

  “Unul dintre exercițiile fizice este ridicarea greutăților, care necesită o tehnică specială. Eu o să las microfonul și o să încerc să o fac. După cum vedeți, mie mi-a reușit doar că, recunosc, a fost cu ajutor.”

  Tabăra pentru copiii „Poienița Veselă” de la Dănceni, raionul Ialoveni poate găzdui până la 500 de copii. În prezent, aici sunt 15 educatori și 159 de copiii din familii social- vulnerabile și centre de plasament.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021