Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sesizare la CCM

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu sunt de acord cu ratificarea Convenției de la Istanbul și au mers să-și facă dreptate la Curtea Constituțională. Deputatul blocului, Grigore Novac a depus astăzi la Înalta Curtea o sesizare prin care a solicitat verificarea constituționalității ratificării Convenției de la Istanbul de către autoritățile de la Chișinău. Opoziția este convinsă că prevederile acordului contravin valorilor tradiționale ale moldovenilor și lovesc, direct, în instituția familiei.

  Potrivit lui Grigore Novac, opoziția nu este de acord cu decizia majorității PAS de ratificare a Convenției de la Istanbul. Mai mult, deputații blocului sunt convinși că sub paravanul luptei cu violența dometică, se dorește de fapt promovarea unor valori așa-numit europene – cum ar fi homosexualitatea și noua definiție de gen . Opoziția se împotrivește acestor prevederi, iar autorii inițiativei, guvernul și majoritatea PAS, nici măcar nu au citit acordul cap-coadă, ci doar execută orbește doleanțele Occidentului, constată parlamentarul.

  Grigore Novac, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Acolo sunt așa noțiuni că femeile sunt acele persoane până la 18 ani. Pentru noi este o enigmă, dar ce se întâmplă cu femeia după 18 ani?La fel, însuși noțiune ce reprezintă genul. Potrivit Convenției rezultă că copilul la naștere se naște ca o persoană neutră. Noțiunile de gen contravin total Constituției RM.
  Cei din PAS ne spun că uite că ne grăbim că avem angajamente față de UE, dar ce fel de angajamente putem să avem noi dacă ei mai mult de jumătate nu au ratificat această convenție. Noi ce vrem să fim mai europeni ca europenii în cazul dat?»

  În context, Novac a amintit că magistrații Curții Constituționale din Bulgaria au declarat drept neconstituțională Convenția de la Istanbul, întrucât aceasta ar contravine Legii Supreme și valorilor naționale și religioase ale țării. Totodată, mai multe state sunt la etapă de denunțare a Covenției, iar țări precum Japonia, Canada și chiar SUA nici măcar nu au ratificat acest acord. Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al guvernului, președinției și al PAS-ului pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021