Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Sergiu Răilean a inspectat lucrările de reabilitare a drumului de centură a municipiului Chișinău – M2

  Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, a inspectat lucrările de reabilitare a drumului de centură a municipiului Chișinău – M2. Porțiunea de drum cu o lungime de 6.55 km se află la 10 km vest de Chișinău și leagă drumurile M1 și R3.

  Potrivit reprezentanților companiilor „Rutador” și „Lusmecon”, în procesul de reabilitare a drumului au fost angajate 32 de persoane și mobilizate 17 unități tehnice. Până la moment au fost realizate 15% din lucrări. Printre lucrările de bază se numără frezarea îmbrăcămintei existente, compactarea stratului drenant din nisip, compactarea fundației din piatra spartă, precum și lucrări de așternere a geotextilului.

  „Drumul de ocolire M2 este unul strategic pentru Chișinău. Nu putem admite întârzieri sau abateri de la calendarul stabilit în contract. Conform contractului, lucrările de reabilitare trebuie să fie încheiate exact peste un an, în septembrie 2021”, a declarat ministrului Sergiu Răilean.

  De asemenea, Sergiu Răilean a adăugat că dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rămâne a fi o prioritate pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii, de aceea reprezentanții companiilor mereu pot conta pe suportul ministerului.

  Menționăm că reabilitarea drumului include reconstrucția sistemului rutier, demolarea și reconstrucția podețelor, construcția sistemelor de captare și evacuare a apelor de suprafață, cât și relocarea utilităților existente. Pentru aceste lucrări Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar în valoare totală de 9 917 975. 17 euro.

  mei.gov.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Licitațiile pentru contractarea antreprenorilor care vor repara drumurile din cele 1200 de localități din țară se vor încheia până la sfârșitul lunii iunie. Informația...

  Copyright © 2021