Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Serghei Pușcuța va conduce delegația de negociatori din partea Guvernului moldovean pentru semnarea Acordului de creditare cu Federația Rusă

  Ministrul finanțelor Serghei Pușcuța va conduce delegația de negociatori din partea Guvernului moldovean pentru semnarea Acordului de creditare cu Federația Rusă în valoare de 200 de milioane de euro.

  Negocierea proiectului urmează a fi efectuată în conformitate cu Legea privind tratatele internaționale ale Republicii Moldova. Documentul nu contravine politicii interne și externe promovate de Republica Moldova, iar mijloacele financiare debursate vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetare ale țării.

  Argumentele se conțin în Hotărârea cu privire la inițierea negocierilor cu Federația Rusă, ce urmează a fi aprobată vineri de Guvern.

  Suma împrumutului se prevede a fi debursată în anul 2020 în două tranșe, fiecare în valoare de 100 de milioane euro. Rata dobânzii pentru împrumutul oferit constituie 2,0% anual. Maturitatea împrumutului constituie 11 ani, iar perioada de grație aproximativ un an.

  Amintim că la 17 aprilie 2020, cele două guverne au semnat Acordul de împrumut financiar în valoare de 200 de milioane de euro. La 23 aprilie, Acordul a fost ratificat de Parlamentul de la Chișinău, cu voturile majorității PSRM-PDM.

  Contractarea celor 200 de milioane de euro a fost blocată de decizia Curții Constituționale în baza câtorva sesizări depuse de deputații din alianța informală numită ”Sandu-Candu-Plaha-Șor”.

  La 24 iunie, la Moscova, președintele moldovean Igor Dodon a discutat personal cu Vladimir Putin despre necesitatea renegocierii contractului de împrumut.

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Igor Dodon speră că Republica Moldova va beneficia de vaccinul anti – COVID-19, înregistrat de Federația Rusă. “Sper că ne vom putea înțelege...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Autoritățile de la Moscova au transmis conducerii Interpol materialele privind anunțarea în căutare internațională a primarului de Bălți, Renato Usatîi. Informația a apărut pe...

  SOCIAL

  Alte 165 persoane au fost tratate și externate. În total, 19465 persoane au fost tratate de COVID-19.

  ECONOMIE

  Guvernul va solicita un credit de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii afectați de secetă. Anunțul a fost făcut de șeful statului Igor...

  Copyright © 2020