Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Serebrian: Doar pe cale pașnică

  Viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a comentat recenta Rezoluție APCE, în care regiunea transnistreană este etichetată ca „teritoriu ocupat de Rusia”. Oficialul moldovean a subliniat că „Republica Moldova este încă hotărâtă să rezolve problema transnistreană doar prin mijloace pașnice”. Această declarație a fost făcută de Serebrian pentru portalul de știri AGORA.

  Oleg Serebrian, vicepremier pentru reintegrare

  „Desigur, formula votată ieri are o încărcătură juridică mai grea, dar nu putem spune că adoptarea ei conduce inevitabil la o resetare a procesului de negocieri. Situația din regiune rămâne extrem de volatilă și în acest context Republica Moldova se arată în continuare decisă de a rezolva problema transnistreană doar pe cale pașnică”

  Reamintim, pe 15 martie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a etichetat regiunea transnistreană ca fiind „teritoriu ocupat de Federația Rusă”. Aceasta s-a decis fără consultări prealabile cu delegația parlamentară a Republicii Moldova la APCE. Acest amendament a fost propus de delegațiile APCE din România, Ucraina, Franța, Estonia, Marea Britanie, Georgia și Turcia.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021