Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Seismul din China: Cel puţin 65 de morţi

  Pompierii şi militarii chinezi au fost mobilizaţi marţi pentru a salva vieţi omeneşti după un puternic seism produs luni într-o regiune muntoasă din sud-vestul ţării, care a făcut deja cel puţin 65 de victime, informează AFP.

  Un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,6 a lovit luni provincia Sichuan, potrivit Institutului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) – o organizaţie de referinţă la nivel mondial în domeniul seismelor.

  Epicentrul a fost situat în cantonul Luding, o zonă compusă din văi muntoase, râuri repezi şi drumuri înguste, situată la marginea platoului tibetan, la circa 200 de kilometri vest de capitala provincială Chengdu.

  Televiziunea publică chineză CCTV a difuzat marţi înregistrări video cu pompieri şi poliţişti care au scos o tânără femeie de sub dărâmăturile unei clădiri, înainte de a o transporta pe targă spre o ambulanţă.

  Alte imagini arată imobile din lemn şi beton, grav afectate, prăbuşite parţial sau în echilibru instabil.

  Unele dintre drumuri, acoperite de dărâmături sau avariate de seism, au devenit impracticabile, obligând echipele de salvare să traverseze anumite râuri cu ajutorul unor poduri improvizate sau al unor cabluri fixate pe ambele maluri.

  Treizeci şi şapte de persoane au murit în prefectura autonomă tibetană Garze, unde a fost situat epicentrul seismului, iar 28 de victime au fost raportate în cantonul învecinat Shimian, potrivit CCTV şi Ziarului Poporului, cotidianul oficial al Partidului Comunist Chinez.

  Astfel, noul bilanţ provizoriu al acestui seism a urcat la 65 de morţi.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Metropolele chineze Guangzhou şi Chongqing au anunţat, miercuri, o relaxare a restricţiilor anti-COVID, la o zi după ce demonstranţii din sudul oraşului Guangzhou au...

  LUMEA

  China a anunţat marţi că îşi va accelera campania de vaccinare a persoanelor vârstnice împotriva maladiei COVID-19, după ce a înregistrat un număr record...

  LUMEA

  China a raportat pentru a cincea zi consecutiv un număr record de cazuri COVID-19 pentru data de 27 noiembrie, când s-au înregistrat 40.347 de...

  LUMEA

  Bilanţul deceselor în urma seismului cu magnitudinea 5,6 care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia a crescut la 321, a anunţat...

  Copyright © 2021