Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Șeful statului: Decizia de dublare a salariilor pentru personalul medical va motiva angajații din sistemul de sănătate să rămână în sistem

  Președintele Igor Dodon susține că decizia de dublare a salariilor pentru personalul medical face parte din acțiunile autorităților de a motiva angajații din sistemul de sănătate să rămână în sistem în condițiile destul de dure impuse de pandemie.

  ”Nu întâmplător am venit cu majorarea salariilor pentru medici. Cineva spunea că e un truc electoral. Categoric nu. Medicii deja cedau”, a spus șeful statului la emisiunea ”Președintele răspunde”.

  Dodon a amintit că imediat după ce a promulgat legea care prevede dublarea salariilor pentru angajații din sănătate, specialiștii au început să revină în sistem.

  ”După ce am semnat acea lege care a fost blocată de opoziție, în unele spitale au venit medici și asistenți medicali care vor să se angajeze. Noi trebuie să-i pregătim și să-i motivăm pe medici. Nu întâmplător în fiecare raion merg în spital ca să văd sunt sau nu echipați sau nu și dacă le trebuie bani suplimentari”, a declarat președintele.

  Igor Dodon a menționat că autoritățile se pregătesc acum pentru un val mai mare de COVID-19 prin dotarea spitalelor cu echipamente, medicamente, consumabile, dar și personal.

  Amintim, la propunerea președintelui țării, de la 1 septembrie, salariile angajaților din sănătate vor crește cu 30%, la 1 ianuarie 2021- cu încă 30%, iar la 1 iulie 2021 cu alte 40%. Obiectivul final al acestei inițiative este dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare de la noul Ambasador agreat al Austriei în țara noastră, E.S. Stella Avallone.

  SOCIAL

  Președintele țării, Igor Dodon, își continue vizitele în teritoriu. Astăzi șeful statului se află în sudul țării, în raioanele - Taraclia, Vulcănești, Ceadîr Lunga...

  ECONOMIE

  Igor Dodon spune că în cadrul vizitei sale la Moscova, care va avea loc până la sfârșitul acestui an, va discuta cu partenerii ruși...

  POLITICA

  Dacă Republica Moldova va trece la votul electronic, atunci partidele de stânga vor acumula 65% din voturile diasporei plus regiunea transnistreană. Declarația a fost...

  Copyright © 2020