Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz” (VIDEO)

  Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”.

  Interlocutorii au au discutat starea de lucruri din cadrul companiei și din ramură în ansamblu. De asemenea, au analizat conjunctura regională a prețurilor la gazele naturale. Potrivit afirmațiilor lui Vadim Ceban, pînă la 1 octombrie 2020, prețul pentru „Moldovagaz” ar putea să scadă pînă la 100 de dolari pentru o mie de metri cubi, ceea ce va permite reducerea tarifelor și pentru consumatorii finali.

  O altă chestiune importantă pe care a discutat-o părțile a vizat continuarea gazificării localităților din Republica Moldova. Potrivit lui Vadim Ceban, urmează să fie operate modificări în Programul Investițional al întreprinderii pentru anul curent, cu scopul de a include în rețeaua de gazificare cît mai multe sate din țara noastră.

  În același timp, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” l-a informat pe șeful statului despre faptul că toate întreprinderile din ramura gazelor naturale activează în regim normal, asigurînd continuitatea livrărilor și securitatea sistemului. În pofida crizei provocate de pandemie, majoritatea agenților economici și a populației achită la timp facturile pentru gazele naturale consumate.

  Pe de altă parte, în legătură cu epidemia, sistări de la rețeaua de gaze din cauza datoriilor nu se efectuează, iar SA „Moldovagaz” este deschisă pentru negocieri individuale în privința achitării graduale a datoriilor acumulate. Vadim Ceban a mai comunicat că întreprinderea și angajații din ramura gazelor naturale a țării au transferat circa 2 milioane de lei pentru combaterea răspîndirii COVID-19.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Astăzi, la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii ortodocşi prăznuiesc Sfînta Treime, Cincizecimea, cunoscută în popor ca Duminica Mare. Cu prilejul...

  POLITICA

  La întrevederea lui Igor Dodon și Constantin Starîș cu diaspora moldovenească din Moscova și din centrul Rusiei, sala a fost neîncăpătoare.

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  POLITICA

  Președintele PSRM Igor Dodon împreună cu secretar executiv al Partidului Comuniștilor, Constantin Starîș, astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg au avut loc o întâlnire...

  Copyright © 2021