Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Șeful ASP: Președinția cere anularea licitației, iar din această cauză poate fi oprită procedura de eliberare a pașapoartelor

  Republica Moldova riscă să nu mai poată elibera pașapoarte din luna septembrie 2021. Se întâmplă din cauza presiunilor care se fac asupra Agenției Servicii Publice (ASP) din partea Președinției conduse de Maia Sandu. Șeful ASP, Vladislav Zara, a explicat în cadrul unei conferințe de presă că după ce ASP a anunțat licitație pentru procurarea blanchetelor pentru pașapoarte, acesta a fost invitat la Președinție.

  “Pe parcursul lunii iunie am fost invitat de două ori la Președinție de către Ana Revenco, consiliera președintelui Republicii Moldova. Pe lângă discuții despre licitație, mi s-a sugerat cu text deschis că ASP trebuie să anuleze această licitație. Aceleași sugestii mi-au venit de la consilierul prezidențial dl Negruță, dar nimeni nu a dat nicio indicație în scris”, a declarat Zara.

  Șeful ASP a explicat că licitațiile de procurare a blanchetelor se organizează o dată la 3-5 ani. Conform concursurilor anterioare au fost procurate 1,5 milioane de blanchete de pașapoarte și acum în stoc au rămas doar 128 de mii. 

  „În prezent, circa 1.000.000 de persoane nu dețin niciun pașaport al cetățeanului Republicii Moldova valabil în Registru de stat al populației, dar anterior au deținut pașapoarte. Pe parcursul anului 2021, la peste 300.000 de pașapoarte expiră termenul de valabilitate. Pe parcursul lunii iunie curent a crescut numărul actelor de identitate solicitate de populație, fiind eliberate 63.000 de pașapoarte. În perioada estivală această cifră poate fi și mai mare. În cazul epuizării stocurilor de blanchete conform estimărilor menționate, ASP ar trebui să suspende activitatea în luna septembrie 2021, așteptând când va fi finalizată o licitație sau altă”, a declarat Zara.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Moldovenii care au nevoie de pașaport nou, în regim de urgență, întâmpină necazuri. Locuri libere nu sunt decât în luna august. Iar ca să...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Membrii și simpatizanții PSRM protestează în fața sediului Președinției, după ce au manifestat la Parlament. Participanții scandează Jos Maia Sandu! Jos hunta! Jos dictatura!

  SOCIAL

  În următoarele zile, cetățenii nu-și vor putea perfecta actele în regim de urgență. Anunțul a fost făcut de către Agenția Servicii Publice.

  POLITICA

  Guvernarea PAS este un adevărat pericol pentru Republica Moldova, care va duce țara la sapa de lemn, a declarat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor,...

  Copyright © 2021