Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Șef ANRE: Până în primăvară, tarifele la gaz pentru consumatorii moldoveni vor crește cu peste 50%

  Până în primăvară, tarifele la gaz pentru consumatorii moldoveni vor crește cu peste 50%. Și cu cât tarifele la gaz se aliniază mai repede la noile prețuri, cu atât consumatorii vor trebui să plătească în exces. Despre aceasta a declarat pentru Sputnik Moldova, unul din directorii ANRE, Ștefan Creangă.

  „Înțeleg, și ei, că, dacă cer imediat o creștere de 50-60%, oamenii pur și simplu nu vor putea plăti”, a spus Creangă.

  Potrivit specialistului, prima creștere de toamnă cu 35%, deja anunțată de șeful Moldovagaz, poate fi urmată de o alta de același fel în mijlocul iernii sau primăvara. Creangă, spune că s-au acumulat abateri tarifare serioase până acum, care, conform normelor existente, trebuie compensate prin creșterea tarifului. ANRE spune că până în prezent Moldovagaz nu le-a trimis o cerere prin care cerea majorarea tarifului.

  „Până nu vor scrie o cerere de modificare a tarifului, vor exista abateri serioase care în viitorul tarif, vor trebui să fie compensate. Nu știm încă dimensiunea lor, nu există o confirmare oficială. Neoficial, Moldovagaz spune că s-au acumulat aproximativ 500 de milioane de lei, abateri care trebuie deja compensate”, mai spune Creangă.

  Facebook

  Copyright © 2021