Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Securitatea alimentară nu va fi afectată

  Seceta din ultimele luni a afectat o parte considerabilă din culturile agricole din țară, însă acest fapt nu va afecta securitatea alimentară a Republicii Moldova. Declarația aparține președintelui Igor Dodon și a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă, care a succedat ședința Consiliului Suprem de Securitate Igor Dodon a mai spus că statul va aloca încă cel puțin 300 de milioane de lei, pentru sprijinirea fermierilor afectați de secetă.

  Igor Dodon, Președintele RM

  “În acest an fondul de susținere a agriculturii este de 1 miliard 100 mln lei, cu 200 de milioane în creștere. Am discutat cu colegii din Guvern și vor fi alocate suplimentar circa 300 de milioane lei, din fonduri interne».

  Igor Dodon a precizat, totodată, că autoritățile au apelat și la sprijinul partenerilor externi pentru a obține fonduri de sprijinire a agricultorilor.

  Igor Dodon, Președintele RM

  ”Ne-am adresat partenerilor externi. Sperăm să obținem o donație de motorină din Federația Rusă. Am decis să ne adresăm și pentru un credit special la Banca Mondială. Am decis să deschidem și un cont special, unde toți pot să vină cu un suport pentru cei afectați de secetă”

  Șeful statului a mai adăugat că blocarea străzilor și încercarea de a merge pe discuții pooitice nu va aduce bani în buget, făcând trimitere la acțiunile de protest de marți, ale unor fermieri din sudul și centrul țării, dar și la declarațiile de solidaritate cu aceștia ale unor lideri ai partidelor de opoziție. Amintim că situația din domeniul agriculturii, susținerea fermierilor locali, dar gestionarea pandemiei de COVID-19 au fost cele mai importante subiecte abordate și la ultima ședință a coaliției de guvernare PSRM-PDM, cu participarea premierului Ion Chicu și a președintelui țării Igor Dodon. Iar marți, ca urmare a unui dialog între deputații PSRM, PDM, PAS, PPDA, s-a creat și un grup de lucru, care să identifice soluții pentru fermieri.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020