Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Se taie „ca-n Codru”

  Tăieri ilicite de păduri în satul Condrița, municipiul Chișinău. Cel puțin asta susține primarul localității, Andrei Donică. Funcționarul spune că a mers la fața locului și ar fi surprins oameni care ar fi tăiat ilegal copaci. Donică acuză Ministerul Mediului că nu ar interveni în acest caz și solicită Guvernului să ia de urgență o hotărâre, pentru a stopa tăierile ilicite de pădure. La telefon, serviciul de presă al Ministerului Mediului, ne-a spus că nu ține de competența instituției să se ocupe de aceste cazuri.

  Primarul satului Condrița, Andrei Donică, spune că mai mulți locuitori din sat l-ar fi anunțat despre faptul că în pădurea din localitate s-ar tăia ilicit copaci. Edilul a venit la fața locului să vadă ce se întâmplă de fapt. Aici funcționarul ar fi găsit mai mulți arbori marcați cu vopsea albă, care, potrivit lui, urmau să fie tăiați.

  Andrei Donică, primarul satului Condrița

  „Mai mulți au făcut show înainte de alegeri, mă refer la cei de la PAS, dar acum văd că puterea este în mâinile lor și nimic… tot așa se fură, tot așa se taie.”

  Andrei Donică susține că ar fi surprins un grup de persoane în timp ce încărcau copacii proaspăt tăiați în mașină.

  Andrei Donică, primarul satului Condrița

  „-Copaci mari s-au tăiat numai ce?- Pe mine mă întrebați? –Da.- Întrebați pădurarul. – Aici s-a auzit?!- Aici se lucrează, nu putem trece, copaci nu am tăiat.”

  Autorul filmulețului video a lăsat să se înțeleagă că ministerul Mediului ar fi corupt și nu mișcă un deget să schimbe lucrurile.

  Andrei Donică, primarul satului Condrița

  „Au schimbat ministerul Mediului aparte, l-au scos din Ministerul Agriculturii, dar văd că schimbări nimic, rubla le place la toți. I-a uitați-vă aici, merg acum tăieri.”

  În aceste condiții, primarul satului Condrița face un apel către Guvern pentru a schimba situația.

  Andrei Donică, primarul satului Condrița

  „Rog în mod de urgență să fie luată o hotărâre de Guvern, pentru a stopa toate tăierile din pădure și de făcut o anchetă de văzut. Eu înțeleg când se taie uscăciunile, dar când se marchează stejar care poate să mai trăiască sute de ani, acesta deja e bussines.”

  Am solicitat o reacție de la Guvern vis –a –vis de acest caz. Serviciul de presă al instituției ne-a spus că această solicitare se examinează. Am sunat-o pe Aurica Jardan, purtătător de cuvânt al PAS, pentru un comentariu la acuzațiile aduse de Andrei Donică, însă ea ne-a spus că nu comentează declarațiile, iar cel care este responsabil de aceste subiecte este Ministerul Mediului. Am cerut respectiv și o reacție de la Ministerului Mediului. Serviciul de presă de acolo ne-a spus că nu comentează declarațiile politice. Cât ține de tăierile ilicite de păduri, nu ține de competența ministerului să se ocupe de aceste cazuri. Responsabilii de acolo ne-au spus că, de astfel de cazuri se ocupă Moldsilva, iar orice persoană care a semnalat tăieri ilegale de păduri, este în drept să anunțe anume această insituție.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021