Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Se redeschid secțiile Covid-19

  Rând pe rând își reiau activitatea secțiile Covid-19 în capitală. Secția cu profil COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” a fost redeschisă, după ce în ultimele săptămâni se atestă o creștere a numărului de infectări cu coronavirus. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Am solicitat de sâmbătă, 18 septembrie am decis ca să fie activat cu 300 de paturi, inclusiv 16 pentru terapia intensivă. Avem o situație complicată dar gestionăm la nivel de municipiu».

  Totodată, Ceban solicită Guvernului, Ministerului Sănătății și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină să demareze de urgență achitarea plăților restante și finanțarea ritmică deoarece, spune primarul general, directorii spitalelor COVID-19 se plâng că finanțarea din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină este cu întârziere și există plăți restante pe cazurile tratate de COVID din primăvara anului 2021.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Din acest motiv, în spitale nu avem asigurată siguranța operațională. S-au acumulat datorii către furnizorii de consumabile, iar în unele cazuri, companiile refuză să mai livreze către spitale produsele medicale conform contractului„

  Potrivit edilului, este o situație care poate duce la dificultăți serioase în activitatea spitalelor și în tratamentul pacienților. Instituțiile vizate nu au răspuns apelurilor noastre pentru un comentariu la acest subiect.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021