Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Se redeschid creșele

  În grădinițele din capitală se redeschid grupele pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității acestora, din cauza pandemiei. Decizia vine în contextul în care medicii au explicat că riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 este mai mic ân cazul copiilor. Anunțul a fost făcut de către edilul capitalei, Ion Ceban.
  Ion Ceban, primar general de Chișinău

  „Am ales să păstrăm sănătatea copiilor fără a reveni la restricții dure. Statistica spune că riscul e mai mare la copiii de zece ani. Eu tot sunt părinte, știu despre ce vorbesc părinții. La capitolul instituții educaționale, statistica este stabilă și nu avem cazuri de creștere între profesori și elevi”

  Totodată, Ceban a mai menționat că numărul de persoanelor care pot participa la un eveniment într-un spațiu închis nu trebuie să depășească 50 de oameni. Iar la întrunirile în aer liber, participanții sunt obligați să păstreze distanțarea socială și toate măsurile recomandate de către epidemiologi.
  Ion Ceban, primar general de Chișinău

  „În localuri, magazine, piețe, rămân aceleași măsuri, termometria și purtarea măștilor. În acest sens vor fi controale inopinate de către grupele intersectoriale”

  În Republica Moldova au fost înregistrate peste 60 de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar cea mai mare rată de îmbolnăvire este în capitală.

  a-tv.md

  Copyright © 2020