Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Se închid din nou școlile?

  Școlile din unele localități din Moldova își pot suspenda activitatea, iar profesorii și personalul tehnic pot rămâne fără salarii. Despre aceasta au anunțat deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, cerând Ministerului Educației și Ministerului Finanțelor să intervină urgent în rezolvarea acestei probleme.

  Potrivit lui Petru Burduja, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, vin semnale din diferite localități ale țării că Ministerul Finanțelor nu a acoperit deficitul bugetar al instituțiilor de învățământ din țară.

  Petru Burduja, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  „Ministerul Educației exercită o presiune din ce în ce mai mare asupra managementului acestor școli, cerând ca acestea să fie reorganizate sau, mai simplu, închise. La începutul lunii septembrie, am trimis o cerere Ministerului Educației și Ministerului Finanțelor, dar încă nu am primit un răspuns. Altfel, s-ar putea să ne pomenim într-o situație în care profesorii nu își vor primi salariile pentru octombrie și noiembrie, iar activitățile multor instituții de învățământ pot fi suspendate ”

  În acest sens, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a insistat asupra organizării unei audieri a ministrului finanțelor și a ministrului educației, astfel încât oficialii să raporteze și să ofere explicații cu privire la modul de acoperire a acestui deficit. Cu toate acestea, majoritatea parlamentară, reprezentată de PAS, a refuzat să susțină inițiativa Blocului. Am încercat să contactăm serviciile de presă ale ministerelor educației și finanțelor pentru a obține un comentariu, dar apelurile noastre au rămas fără răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021