Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Se deschid școlile

  Vaccinarea cadrelor didactice dă roade. Copii din muncipiu din clasele a 1-a a 4- a a 5-a, a 9-a si a 12-a revin în bănci începând cu ziua de 19 aprilie. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul general Ion Ceban, în urma ședinței Comisiei municipale Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău. Totodată, edilul a anunțat că cimitirile vor rămâne închise în ziua Paștelui Blajinilor, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

  În cadrul transmisiunii live pe pagina sa de Facebook, primarul general a anunțat că până-n prezent s-a reușit imunizarea anti-COVID a aproximat 40% din cadrele didactice din municipiul Chișinău, fapt care permite întoarcerea elevilor în bănci. Potrivit edilului, Primăria a recepționat mai multe solicitări din partea părinților de a deschide școlile. Astfel de luni mai mulți școlari revin la regimul normal de învățământ.

  Ion Ceban primar general

  În cadrul discuțiilor pe care le-am avut la comisie s-a decis astăzi revenirea în școli a elevilor din clasa unu, patru, a cincea, a noua și a 12-a, începând cu ziua de luni, 19 aprilie 2021, cu prezența fizică.

  Totodată, membrii Comisiei au mai decis că în școlile de artă vor reveni copiii cu activități individuale, dar și cei cu activități de grup. Iar în școlile cu profil sportiv vor fi permise antrenamentele înainte de competiții. În ceea ce privește Paștelor Blajinilor, Primăria rămâne pe poziție.

  Ion Ceban primar general

  Porțile cimitirelor vor fi deschide în perioada determinată, 08.00-17.00, inclusiv sâmbătă. Potrivit programului menționat anterior, dar va fi închis de Paștele Blajinilor. Vă rugăm foarte mult, cei care vor să vină la morminte să vină până sau după Paștele BlajInilor, fiindcă nu va fi posibil, pentru că va fi închis în această perioadă.

  Amintim că, până-n 31 aprilie în țară este instituită stare de urgență.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020