Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Se anunță protest național

  Un show cu mascați, caracteristic regimului lui Plahotniuc.Astfel, vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea a calificat reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. În opinia legiuitorului, în urma evenimentelor de de ieri țara a revenit la un stat capturat și dictatorial. În context, politicianul a anunțat organizarea unui protest național fără lozinci și drapele de partid.

  Președintele Parlamentului, Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că maniera în care au decurs pechezițiile de ieri și modul în care Alexandr Stoianoglo a fost reținut readuce RM, din nou, la statul capturat, o țară în care un grup de oameni modifică și interpretează legi, iar mascații sunt folosiți pe post de bâtă politică. Mai mult, deputații Blocului spun că Stoianoglo este victima unei răfuieli politice.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Procurorul general a fost reținut într-o formă de cea mai proastă calitate. Cu toți ați văzut, ieri, acel show cu mascații. Înțelegem bine că este un act de răfuială politică. Înseamnă că această istorie, istoria de ieri nu este despre un dosar sau nu, este finalul luptei cu o singură persoană. Am ajuns dragi cetățeni la culmea, ca să fie reținută și soția, ca să fie reținuți și apropiații cu scopul, probabil, de a șantaja acea persoană care este reținută. Probabil, să-l impună la tăcere. Ceea ce a avut loc ieri, arată că ne aflăm într-un regim de dictatură, și astăzi RM, intră în stare de stat capturat. Oare nu ați avut sentiment de Deja vu».

  Mai mult, Batrâncea a solicitat publicarea, în regim de urgență, a informației pe care Stoianoglo urma să o prezinte în cadrul conferinței de presă care așa și nu a mai avut loc din cauza vizitei inopinate a mascaților și procurorilor.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Am văzut că, cineva nu a dorit ca procurorul general să aducă la cunoștința opiniei publice informații de rezonanță publică. Cerem în regim de urgență ca fiecare cetățean, fiecare persoană să poată analiza fiecare literă, fiecare virgulă din mesajul domnului Stoianoglo. Cunoaștem bine că d-nul. Stoianoglo a pornit urmărire penală pe mai multe cazuri unde figurează mai mulți politicieni. Deputați, șefi de partide, miniștri au fost implicați și-n furtul secolului. În cazul Aeroportului Chișinău figurează mai multe persoane notorii».

  Totodată, Batrîncea se întreabă de ce tac șefii misiunilor diplomatice, de ce nu reacționează. Politicianul admite că, probabil, acest dezmăț i-ar fi șocat și pe ei. Chiar și așa, politicianul a solicitat ambasadelor să vină cu o replică. Batrîncea a îndemnat societatea să se alăture unui protest în susținerea statului de drept, a libertății și a normelor democratice.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «În această duminică, propunem un protest masiv în centrul capitalei, fără drapele politice, unde întreaga societate, cetățenii, diferiți actori politici sau din societatea civilă vor avea acces la microfon liber și să poată expune poziția lor fermă: noi dorim un stat de drept, noi dorim o luptă politică curată, noi dorim respectarea normelor și standartelor civilizate, dacă nu vă plac democratice».

  Critici dure la adresa guvernanților au fost făcute și de către ceilalți deputați ai blocului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele Maia Sandu a scris că decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP.Totodată, am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al PAS pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă n-a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021