Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Scutit de plata taxelor vamale

  Importul unui lot de 182.000 de doze de vaccin rusesc „Sputnik V” va fi scutit de plata taxelor vamale. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Tot premierul a anunțat azi, că funcționarii publici din structurile de stat nu vor beneficia de premii unice. Interdicția va fi valabilă pe perioada stării de urgență.

  Aureliu Ciocoi, prim-ministrul interimar al RM

  ”Am decis suspendarea pe perioada stării de urgență a dreptului privind acordarea premiilor unice. Este o măsură inclusiv de ordin economic, pentru a economisi banul public în perioada stării de urgență”

  Cu referire la vaccin, Ciocoi, a precizat că lotul de 182.000 de doze de vaccin „Sputnik V” acordate Guvernului Republicii Moldova cu titlu de donație va fi scutit de taxe.

  Aureliu Ciocoi, prim-ministrul interimar al RM

  ”Pentru lotul de 120 de mii de vaccin Sputnik V acordate de Rusia de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică în calitate de beneficiar. Totodată, 62.000 de doze cu titlu de donație vor ajunge în raioanele din stânga Nistrului. Rămâne să clarificăm când va ajunge partida respectivă în Republica Moldova”

  El a adăugat că Agenția Medicamentului va elibera autorizația de import pentru lotul de vaccin „Sputnik V”. De asemenea, Comisia pentru Situații Excepționale a mai decis să plafoneze prețul vaccinurilor anti-Covid-19 în cazul în care ar urma să fie importate în Republica Moldova pe cale comercială.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020