Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Scuarul Miorița din cartierul Telecentru al capitalei, inaugurat

  Scuarul „Miorița” din cartierul Telecentru al capitalei a fost inaugurat. Obiectivul a fost amenajat de municipalitate pe spațiul public din preajma blocurilor de locuințe din str. Miorița, 3/2.

  Proiectul de amenajare a constat în pavarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului nocturn, revitalizarea zonei verzi cu instalarea sistemului automatizat de irigare, precum și instalarea camerelor de supraveghere video. De asemenea, în perimetrul scuarului au fost amenajate terenuri de fitness și de joacă pentru copii, precum și mobilier urban, bănci și coșuri de gunoi.

  Primăria Chișinău și sculptorul Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Municipiului Chișinău a inițiat proiectul de amplasare a sculpturii care ilustrează personajele din balada „Miorița”, menită să devină un simbol al zonei verzi și a străzii care-i poartă numele, un viitor loc de atracție pentru cetățeni și oaspeții capitalei.

  Lucrările de amenajare a scuarului „Miorița” au fost executate pe durata a 7 luni.

  chisinau.md

  SOCIAL

  Astăzi a fost inaugurat oficial, după reabilitare, scuarul de pe str. Vasile Dokuceaev, din cartierul Telecentru al capitalei.

  SOCIAL

  Igor Dodon a participat la slujba de sfințire a unei Cruci și inaugurarea unui sens giratoriu de la intrarea în satul Oxentea, raionul Dubăsari,...

  Copyright © 2021