Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Scuarul „Eminescu”, renovat

  Cu pavaj nou, pomi abia plantați, mobilier urban și chiar un teatru radiofonic. Așa arată scuarul „Mihai Eminescu” din centrul Chișinăului. Zona a fost inaugurată astăzi, după o reabilitare ca la carte, iar trecătorii s-au arătat încântați de schimbările văzute.

  Scuarul „Mihai Eminescu” a fost transformat într-un spațiu unic din Capitală. Aici a fost înlocuit pavajul vechi, au fost remodelate căile de acces și zonele verzi, a fost instalat un sistem automatizat de irigare și chiar mobilier urban. Locuitori Capitalei spun că scuarul are acum mai multă viață, iar unii au recunoscut că nici nu știau de existența monumentului lui Mihai Eminescu în zonă.

  „Foarte simpatic, extraordinar. Nu era rău nici anterior, era o deprindere deja, dar așa e mult mai frumos”.

  „Îmi place foarte mult că s-au făcut reparații, fiindcă atunci când era piață, arăta destul de urât și chiar nu știam că este acest memorial aici, dar acum face ca centrul să arate mai frumos”.

  „Nici nu se poate compara cu ceea ce era, impresionant! Au făcut schimbări bune, din vremea sovietică nu a mai fost așa de frumos”.

  „Ne place, a fost frumos cândva, mai demult, dar recent nu era frumos. O să fie bine, amenajăm, facem schimbări, perfecționăm… ”.

  Primarul general, Ion Ceban, care a propus reabilitarea scuarului, și-a exprimat speranța ca locuitorii vor petrece timpul frumos și util în această zonă. Ceban a menționat că au fost montat stâlpi de iluminat, cu un sistem acustic de înaltă calitate, destinat evenimentelor culturale.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Ceea ce ne-am propus a fost să creăm un scuar cu adevărat european. Avem un pavaj – un experiment pentru municipiul Chișinău, evident că avem mobilier urban, iluminat în stil artistic, avem sonorizare, ne-am propus să fie și teatru radiofonic”.

  Despre sistemul acustic a vorbit și pretorul sectorului Centru, care a menționat că acesta este compus din 18 boxe.

  Pavel Rusu, pretorul sectorului Centru

  „Sistemul acustic va activa nonstop, în orice anotimp. Avem procurate microfoane, care vor fi folosite de la distanță, fără fire electrice, pentru orice manifestări care vor avea loc în acest scuar”.

  În perioada următoare, în scuarul Mihai Eminescu vor fi amenajate mese de șah și o zonă dedicată distracției copiilor.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020