Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Scuarul din strada Bucuriei a fost redeschis după reabilitare

  Primarul general, Ion Ceban a participat joi la redeschiderea, după reabilitare, a scuarului din strada Bucuriei, sectorul Buiucani.

  Proiectul de amenajare a zonei de agrement a prevăzut reparația trotuarelor și a aleilor pietonale, reabilitarea spațiilor verzi, dotate cu sistem de irigare și înlocuirea mobilierului urban. De asemenea, în zonă au fost amenajate piste pentru bicicliști și sistem de iluminat nocturn.

  Totodată, în scopul fluidizării traficului, a fost redeschisă strada Bucuriei, în perimetrul str. Ion Creangă – str. H. Coandă.

  Primarul general, Ion Ceban, a apreciat lucrul efectuat pentru reabilitarea scuarului, menționând că amenajările de acest gen vor continua și cu alte proiecte. „Zonele verzi din oraș reprezintă un refugiu pentru chișinăuieni, mai ales în perioada estivală și acum, când, din cauza pandemiei, ne petrecem vacanțele mai mult acasă”, a declarat primarul.

  Scuarul din str. Bucuriei are o suprafață de 1,5 hectare, iar lucrările de amenajare au durat circa 4 luni. În context, e de menționat că de săptămâna viitoare urmează să înceapă lucrările de amenajare în parcul „Alunelul”.

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi a avut loc ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică (CNESP) care a luat decizii importante de ajustare a condițiilor de relansare a...

  SOCIAL

  Noi trebuie să revenim la un concept național de reabilitare a sistemelor de irigare în Republica Moldova, fără de care vom pierde agricultura, a...

  SOCIAL

  Instituțiile de învățământ și grădinițele care nu vor reuși să se conformeze regulilor de activitate pe timp de pandemie până la 1 septembrie, nu...

  SOCIAL

  În ajun, au început lucrările de reabilitare a scuarului de pe strada V. Dokuceaev, cartierul Telecentru, care vor dura circa 2 luni.

  Copyright © 2020