Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Scuarul de pe str. Vasile Dokuceaev din cartierul Telecentru al capitalei a fost inaugurat

  Astăzi a fost inaugurat oficial, după reabilitare, scuarul de pe str. Vasile Dokuceaev, din cartierul Telecentru al capitalei.

  Reabilitarea scuarului care se află la intrare în clădirea Centrului Medicilor de Familie nr. 7 a inclus reconstrucția scărilor instituției, aleilor pietonale, amenajate în pavaj, renovarea gazonului (care este dotat cu irigare automată), instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban.

  Totodată, au fost construite rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, precum și pavaj tactil.

  De asemenea, pe întreg perimetrul scuarului au fost amenajate 30 de locuri de parcare, prevăzute pentru vizitatorii instituției medicale. Pentru securitatea obiectivului, municipalitate a instalat și sistem de supraveghere video.

  Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a reiterat că autoritățile municipale vor investi și în continuare, astfel ca zonele verzi din Capitală să devină confortabile, atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru oaspeții acestuia.

  Lucrările de reabilitare a scuarului au început la 12 august, din bugetul municipal în acest sens fiind alocate cca 2,3 milioane de lei.

  chisinau.md

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău va oferi și în acest an cadouri cu dulciuri copiilor din instituțiile de educație timpurie, în contextul sărbătorilor de iarnă 2020-2021.

  SOCIAL

  Primăria Chișinău a luat act de cerințele cetățenilor. Noi coșuri pentru gunoi vor fi instalate începând cu ziua de mâine la intersecțiile de pe...

  SOCIAL

  Străzile Bodoni și Pușkin la vară vor fi mai verzi. 162 de tei urmează a fi plantaţi pe aceste două străzi, acolo unde deja...

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de evoluția cazurilor de pandemie în instituțiile de învățământ din capitală. Edilul a precizat că să se...

  Copyright © 2020