Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Scuar modernizat în centrul capitalei

  După o perioadă de reconstrucție, astăzi a fost inaugurat scuarul de pe strada Bucuriei, din Sectorul Buiucani. După ce, o lungă perioadă, a fost un teritoriu neîngrijit cu poteci distruse, acum scuarul s-a transformat într-un loc confortabil și bine luminat. Cum arată parcul modernizat vedem în reportajul ce urmează.

  În locul tradiționalelor coșuri de gunoi, acum cresc flori iar tomberoanele au fost mutate în altă parte a scuarului. Tot aici, găsim piste pentru pietoni, mobilier urban, un teren de joacă, dar și scaune pentru persoanele cu nevoi speciale.
  ALEXANDRIN BURAGA, ARHITECT

  «Am decis să realizăm un altfel de design, decât s-a elaborat până acum în Chișinău. Am decis să schimbăm acest scuar, folosind mobilier urban, și design custom made. Un design similar a fost proiectat exclusiv pentru scuarul Bucuria. Și care ne dă un alt tip de confort urban».

  În lucrările de amenajare au fost antrenați trei agenți economici. Primarul Ion Ceban susține că primăria încurajează un astfel de parteneriat și speră că, în viitor, în toate sectoarele Capitalei vor fi implementate astfel de proiecte.

  ION CEBAN, PRIMAR DE CHIȘINĂU

  «Este important să ne conjugăm eforturile. Bugetul municipal nu este unul fără limită, probleme sunt mii în capitală iar cetățenii așteaptă ca ele să fie soluționate. Aici de exemplu de 20 de ani nu s-a intervenit, astfel de zone avem sute în Chișinău și treptat le vom aduce la regularitate, la confort urban».

  Suma alocată face parte din fondurile furnizate de primărie pentru restaurarea Parcului Alunelul, în valoare de cinci milioane de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020