Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Schemele de tratament al unor maladii vor fi actualizate din 1 aprilie

  Schemele de tratament cu medicamente deja existente în lista celor compensate al unor maladii în staționarul de zi, cabinete de proceduri şi la domiciliu vor fi actualizate începând cu data de 1 aprilie, comunică MOLDPRES.

  Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Consiliul pentru medicamente compensate a decis să aprobe schemele de tratament actualizate în baza protocoalelor clinice naționale și standardelor medicale de tratament pentru următoarele maladii prioritare, frecvent întâlnite în practica medicului de familie: bolile aparatului digestiv, ale sistemului osteo-articular, ale muşchilor şi ţesutului conjunctiv, ale aparatului urinar, bolilor endocrine, de nutriţie şi metabolism.

  Aceste scheme vor fi elaborate în mod separat pentru copii și, respectiv, pentru adulți, cu ajustarea dozelor și duratei de tratament.

  De asemenea, a fost revizuit modul de administrare și durata tratamentului pentru medicamentul sulodexidum în tratamentul diabetului zaharat + angiopatiile, nefropatia diabetică.

  Medicamentul cu denumirea comună internațională leflunomidum a fost trecut de la tratamentul episodic al artritei la tratamentul de durată al bolilor de sistem şi autoimune, acesta fiind compensat integral pentru adulți și copii.

  Pacienții cu pielonefrită cronică, atât adulții cât și copiii, vor beneficia de tratament antibacterian în formă injectabilă.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021