Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  SCHEME.MD, despre soțul Nataliei Gavriliță și schemele de la vamă

  Regii Vămii revin în forță, titrează jurnaliștii de investigație de la Scheme.md. Soțul noii ministre a Finanțelor din Guvernul Sandu este responsabil de scheme de corupție la vama Republicii Moldova.

  Vladimir Gavriliță (soțul Nataliei Gavrilita-Catrinescu), originar din Sadova, satul de baștina al președintelui Dodon, deține funcția de consultant al Prim-Ministrului, responsabil pe domeniul organelor de forță și prevenirea spălării banilor. Aceasta funcție este plătită din bani europeni.

  În momentul în care soția lui Gavriliță a fost învestită în calitate de Ministru al Finanțelor, căruia i se subordonează Serviciul Vamal, Vladimir, arată sursele și informațiile noastre a devenit un fel de responsabil netitular pe procesele din Vamă, iar personajele menționate anterior încearcă sa deschidă prin el portița de revenire in cărți.

  Este o deraiere gravă de la principiile unui stat de drept un conflict de interese generat de faptul că ambii soți activează în cadrul aceluiași Guvern în funcții importante, mai ales când activează pe domenii conexe. Nu destul de gravă si pentru guvernare, care închide ochii la aceste “mici neconcordanțe” cu principiile funcționării unui stat de drept.

  Și ca sa fie clar cine sunt acei care se vor reveniți și mai puternici ca niciodată, jurnaliștii de investigație vor trage ușor paravanul ca să se întrevadă vârfurile tentaculelelor caracatiței vamale.

  Întâmplator sau nu, așa se face că în ultimile săptămâni, Poliția de Frontiera Română a constatat că țigările care ajung ilegal din Republica Moldova în România, nu mai sunt eliberate de Duty-Free (schema veche cu implicarea lui Shor), ci au origine ucrainească, ceea ce înseamnă că ele trec de cel puțin două ori frontiera Republicii Moldova – odata când intra în țară din Ucraina și încă o data când ies spre România. Respectivul canal era folosit anterior de personajele enumerate mai sus. Acum aceste personaje au din nou liber la tranzitarea Moldovei cu mărfuri de contrabandă, iar Vameșii care activează încă in seviciul vamal bat alarma – in funcțiile cheie ale Seviciul Vamal sunt aduse persoane din anturajul vechii gărzi.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  Telegraph.md

  Facebook

  POLITICA

  Insistența președintelui țării pe votarea repetată a guvernului Gavriliță deja denotă imaturitatea omului de stat și lipsă de viziune, susține politologul Aurelia Peru Balan.

  POLITICA

  Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu trebuie să poarte discuții cu majoritatea de deputați, dacă aceasta s-a constituit, cu privire la desemnarea prim-ministrului Republicii Moldova....

  POLITICA

  Cu mai bine de o oră în urmă, Maia Sandu a convocat la consultări liderii fracțiunilor din legislativ. Se întâmplă după ce președintele fracțiunii...

  POLITICA

  PSRM a luat act de candidatura lui Andrei Năstase pentru funcția de premier, dar înainte de a se expune, socialiștii vor să se convingă...

  Copyright © 2020