Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sceptici la schimbările spre bine

  Majoritatea covârșitoare a cetățenilor moldoveni – mai mult de 71% din populație – nu au simțit schimbările spre bine promise de Maia Sandu după ce a devenit șef de stat. Sunt rezultatele sondajului efectuat de compania iData în luna martie a acestui an, și prezentat astăzi de sociologi.

  În timpul prezentării sondajului, reprezentanta Companiei Idata a susținut că mai puțin de un sfert din populație ar fi simțit schimbări spre bine de la începutul mandatului de președinte al Maiei Sandu, și doar 3,6% au spus că au observat schimbări semnificative spre bine în viața lor în această perioadă.

  Veronica Ateș, șef departament cercetări, iData

  «Un procent destul de impresionant – 71,3% din populație n-a simțit nici o schimbare în bine. Aș dori să subliniez că aproape toți respondenții noștri au răspuns la această întrebare – practic nu au existat răspunsuri „Nu știu” și „Nu vreau să răspund”, doar 1,5% au avut un astfel de răspuns”».

  În același timp, moldovenii opinează că ceea ce îi preocupă este creșterea bruscă a prețurilor la combustibil și produse alimentare.Totodată conaționalii noștri și-au manifestat îngrijorarea față de unele restricții impuse de conducerea țării pentru combaterea și prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

  Veronica Ateș, șef departament cercetări, iData

  «Sunt cinci aspecte care îi preocupă, îndeosebi, pe moldoveni. Vedem că 73,1% dintre cetățenii moldoveni sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente. Se pare că 3 din 4 persoane sunt îngrijorate de creșterea prețurilor. Mai mult – 60,5% sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la combustibili. Aproape 37% sunt nemulțumiți de învățământul la distanță a copiilor – aceasta este o treime din populație. Interdicții de călătorie – 30,4% și aproape 24% dintre persoanele îngrijorate de accesul limitat la medicamente non-urgente».

  Sondajul a fost realizat de compania IData, din propria inițiativă și surse financiare. Respondenții au fost abordați prin telefon, în perioada 20 martie – 31 martie 2021. La sondaj au participat 1314 persoane, marja de eraore este de +/-2,5%.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020