Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Scade ritmul vaccinării

  Scade numărul de infectări cu noul coronavirus, iar odată cu asta se micșorează și numărul persoanelor care se vaccinează. Dacă până acum, la Centrul Municipal de Vaccinare, se formau cozi, astăzi, bătea vântul. Doctorii recomandă populației să se vaccineze, mai ales în această perioadă, când țara noastră este tranzitată de un număr mare de refugiați, iar riscul de răspândire a infecțiilor, este mare.

  Alexandru Marcu, medic chirurg – ginecolog, medic Centrul de Vaccinare

  “Luând în considerație migrația, apare un pericol oarecare al majorării numărului de infectări, așa că eu aș recomanda vaccinarea. Aglomerația la hotare, aglomerația în centru de plasament. Aglomerația, întotdeauna provoacă răspândirea.”

  În jumătate de zi, la Centrul Municipal de Vaccinare s-au prezentat 15 persoane, un număr mic, spun doctorii.

  Alexandru Marcu, chirurg – ginecolog, medic Centrul de Vaccinare

  „În ultimele săptămâni erau până la 100 de persoane pe zi, săptămâna trecută, săptămâna aceasta, este o scădere simțitoare și acum avem în jur de 50 de persoane pe zi.”

  Doctorul spune că majoritatea persoanelor care s-au vaccinat în ultimele săptămâni și -au administrat doze booster. Unii spun că se imunizează pentru că vor să plece peste hotare. Zilnic, la Centrul Municipal de Vaccinare doritorii de se vaccina pot fi numărați pe degete.

  “Eu cred că aceasta este o măsură de profilaxie. Eu cred în medicină. Nu pun deloc la îndoială… să mă vaccinez sau nu.”

  „Am venit să fac a treia doză, mă vaccinez pentru că este responsabilitatea mea și a celor din jur.”

  Responsabilii din Sănătate spun că în ultimele zile, printre cei care s-au imunizat sunt cetățeni străini, inclusiv ucraineni.

  Alexandru Marcu, medic chirurg – ginecolog, medic Centrul de Vaccinare

  “Au fost cetățeni ai Belorusiei, cetățeni ai Federației Ruse, cetățeni ucraineni, chiar și cetățeni ai Armeniei, au fost.”

  De la debutul pandemiei și până în prezent, în țara noastră, peste 500 de mii de persoane s-au îmbolnăvit de covid. Datele Ministerului Sănătății arată că 30 la sută din populația Republicii Moldova s-a vaccinat cu schema completă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021