Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sărut dascăle, mâna ta

  Astăzi celebrăm profesorii și dascălii din întreaga lume. În mai multe țări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele dintre ele ziua este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare. Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie.

  Cu acest prilej, dis de dimineață, rețelele de socializare au fost luate cu asalt de felicitări la adresa pedagogilor. Reprezentanți ai diferitor domenii, tineri, simpli cetățeni și chiar politicieni, și-au exprimat recunoștința pentru cei care plantează cunoștințe și diseminează înțelepciune.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Îmi este bine cunoscută această meserie și povara pe care o duceţi zi de zi, deoarece și mama mea este fostă profesoară. Țin bine minte nopțile pe care le petrecea verificând caietele elevilor, cât de implicată era în viața școlii și cât de mult se bucura de reușita discipolilor săi. Acest lucru, cu certitudine, poate fi atribuit fiecăruia dintre voi. Dragi dascăli, aveți toată admirația mea pentru dăruirea până la sacrificiu, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii. Știu cât de complicat este, în special în condițiile de criză pandemică cu care se confruntă întreaga lume„ a scris pe pagina sa de facebook liderul PSRM, Igor Dodon.

  „Sunteți cei cu care fiecare dintre noi a început lecţia vieţii” așa și-a început discursul și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban. În cadrul evenimentului festiv dedicat Zilei profesionale a Lucrătorului din Învățământ, Ceban a amintit lumii întregi cât de importanți sunt dascălii în viața unui om.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Sunteți cea mai mare valoare pe care o avem, noi toți suntem, cee ace suntem datorită efortului dumneavoastră. Astăzi pedagogul este cel care petrece mult mai mult timp cu copii, decât părinții. Școala este casa numărul 1 pentru foarte mulți copii și costul de oportunitate în viață depinde de nivelul de instruire, de baza pe care o oferiți dumneavoastră acelor, și noi avem astăzi foarte mulți copii, extraordinari, talentați, copii care nu mi-aș dori să părăsească RM».

  În cadrul festivității au fost premiate cadrele didactice, participante la Concursul municipal „Pedagogul anului, ediția 2021”, la categoriile „Profesorul Anului”, „Învățătorul Anului” și „Educatorul Anului”. Premianților li s-au decernat trofee, diplome și premii bănești din partea Primăriei Chișinău. Ceban susține că pentru anul viitor municipalitatea își propune să dubleze premiile pentru profesori.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021