Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Sărbătorile – „sezonul de aur” pentru infractorii cibernetici

  Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) avertizează populația că, în perioada sărbătorilor de iarnă, în mediul online sunt distribuite o serie de tentative de tip scam distribuite prin e-mail, în care atacatorii cibernetici încearcă că estorcheze bani de la utilizatori, folosind imaginea unor autorități precum Ministerul Justiției, MAI, INTERPOL.

  Hackerii rău intenționați expediază prin email citații false prin care anunță utilizatorul că au intrat în posesia unor imagini compromițătoare cu tentă sexuală/pornografie și prin înșelăciune, amenințări și șantaj îi îndeamnă să acceseze un link indicat, ulterior încercând să obțină bani.

  Dacă ați primit un asemenea email sau citație, vă atenționăm să le blocați și să le raportați, se arată în comunicatul de presă al STISC.

  Oamenii sunt îndemnați să fie vigilenți pentru a nu deveni victima unor asemenea tipuri de atacuri cibernetice, ce pot duce la  pierderea datelor personale și bancare, inclusiv și compromiterea conturilor de pe rețele sociale.

  Autoritatea apelează la „respectarea regulilor de igienă cibernetică”.

  stisc.gov.md

  Facebook

  Copyright © 2021