Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Şapte morţi şi 27 de persoane încă date dispărute după alunecarea de teren din centrul Japoniei

  Masiva alunecare de teren produsă sâmbătă în oraşul de coastă Atami, din centrul Japoniei, a provocat moartea a şapte persoane, în timp ce alte 27 de persoane sunt încă date dispărute, potrivit unui nou bilanţ provizoriu publicat marţi de autorităţile locale, relatează AFP.

  Rescuers conduct rescue and search operation at a mudslide site caused by heavy rain at Izusan district in Atami, west of Tokyo, Japan July 6, 2021, in this photo taken by Kyodo. Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN

  Numărul persoanelor care ar fi locuit în zona devastată şi despre soarta cărora autorităţile nu aveau iniţial informaţii a crescut luni la peste o sută, însă multe dintre acestea au fost localizate şi declarate în siguranţă.

  Autorităţile din Atami au încercat să stabilească o listă cât mai exactă cu potenţialele victime ale dezastrului, deoarece multe case din această staţiune sunt folosite ca reşedinţă secundară, iar rezidenţii vârstnici locuiesc uneori în altă parte, mai ales în cămine pentru bătrâni.

  Perioada de 72 de ore după dezastru – considerată esenţială de experţi pentru găsirea de supravieţuitori în viaţă – s-a încheiat marţi dimineaţă.

  Alunecarea de teren s-a produs sâmbătă după mai multe zile de ploi abundente în Atami, o staţiune balneară situată la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de Tokyo, şi în zonele învecinate.

  Alunecarea de teren, care a adus mai multe valuri devastatoare de noroi, a doborât stâlpi de electricitate, a îngropat vehicule şi a avariat sau distrus în total 130 de clădiri.

  La trei zile după catastrofă, Atami oferea în continuare o imagine dezolantă cu case distruse, maşini răsturnate şi şosele impracticabile.

  Circa 1.100 de membri ai echipelor de salvare s-au întors în zonă marţi dimineaţa încercând să-şi croiască drum printre dărâmături.

  O mare parte din Japonia se află în prezent în plin sezon ploios, care provoacă deseori inundaţii şi alunecări de teren

  agerpres.ro

  SOCIAL

  Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene a confirmat moartea a doi cetățeni moldoveni, care au fost dați dispăruți săptămâna trecută în munții din...

  LUMEA

  Zece persoane şi-au pierdut viaţa miercuri seara într-un incendiu declanşat într-un spital pentru bolnavi de COVID-19 din Macedonia de Nord, a anunţat ministrul Sănătăţii...

  LUMEA

  Doi oameni au murit, șapte sunt în stare critică, iar alți 31 au suferit răni după ce două trenuri s-au lovit frontal, în Cehia,...

  LUMEA

  Optsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi 16 au fost rănite în noaptea de joi spre vineri într-un incendiu izbucnit la o şcoală de arte...

  Copyright © 2021