Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Săptămâna deschiderii parlamentare

  Parlamentul Republicii Moldova desfășoară, în săptămâna curentă, o serie de activități, prilejuite de Ziua Internațională a Democrației, marcată anual la 15 septembrie. Programul a început cu forumuri regionale pentru tineri, organizate de Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului din municipiile Comrat și Orhei. Totodată, urmăritorii paginilor de pe rețelele de socializare ale instituției au fost îndemnați să seteze o ramă la poza de profil, cu mesajul ”Un Parlament – O Țară!”.

  De Ziua Internațională a Democrației, clădirea Parlamentului poate fi vizitată online, în cadrul tururilor virtuale. Pentru cei ingenioși sunt lansate quizz-uri despre Parlament. În mesajul adresat de Ziua Internațională a Democrației, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a menționat că nu există un model unic al democrației.

  Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului RM

  ”Modelul nostru este să facem auzită vocea fiecăruia, pentru că vocea cetățeanului este vocea democrației. În numele Parlamentului, asigur că vom depune și în continuare toate eforturile pentru a crește gradul de participare a cetățenilor la actul decizional și vom manifesta toată deschiderea, înțelegerea și responsabilitatea”

  Ziua internațională a democrației este sărbătorită anual la 15 septembrie și reprezintă o bună oportunitate pentru înțelegerea rolului democrației în lume. Pentru al șaselea an consecutiv, Parlamentul desfășoară, în această perioadă, acțiuni care se încadrează în eforturile instituției de transparentizare a activității și promovare a accesibilității.

  a-tv.md

  Copyright © 2020