Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sandu, triplă încălcare a Constituției

  Președintele PSRM, Igor Dodon, atenționează că Maia Sandu se află la a treia tentativă de încălcare a Constituției Republicii Moldova, prin intenția de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului la 23 martie, atunci când se împlinesc trei luni de la demisia Guvernului Chicu.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Nu știu cine o consultă pe Maia Sandu, pentru că asta este a treia tentativă greșită de a interpreta Constituția. Prima a fost când a mers la Curte și a spus că trebuie să facă autodizolvarea Parlamentului. Toată lumea i-a spus că nu se poate, dar ea a mers la Curte și Curtea Constituțională i-a spus că nu se poate. A doua – când nu a acceptat candidatul majorității parlamentare Durleșteanu, pentru că se teme de ea, pentru că ea nu va sta niciodată по стойки смирно cum stau toți consilierii ei și curtea i-a spus că nu-i corect, ai încălcat Constituția. Și acum la a treia merge. Până pe 23 martie nu va face nimic, dar pe urmă vom vedea”

  Politicianul a atras atenția asupra faptului că deja Curtea Constituțională a dat un răspuns la această situație în decizia sa din 18 ianuarie 2021, prin care a subliniat că dizolvarea Parlamentului nu poate surveni pentru inactivitatea altor instituții și organe de stat.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Nu poate fi dizolvat Parlamentul pentru că președintele doarme. După alegeri anticipate dacă lui Maia Sandu nu-i place structura Parlamentului, 90 de zile stau cu consilierii și beau ceai, din când în când îi mai trag câte un bocet în cabinetul cel din urmă, trec 3 luni și iar dizolvă Parlamentul și tot așa până nu va fi un Parlament care-i va plăcea. Este anticonstituțional și aceasta au spus-o Curtea Constituțională și Comisia de la Veneția ”

  Potrivit lui Dodon, pentru aceste acțiuni Maia Sandu, mai devreme sau mai târziu, va fi penalizată conform Constituției. Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al Președinției, până la această oră nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020