Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Sandu: Titlul de membru al UE va veni mai devreme decât mai târziu

  Președintele Maia Sandu vrea ca Moldova să devină membru al UE „chiar mâine” și crede că acest titlu „va veni mai devreme decât mai târziu”. Despre aceasta ea a vorbit la întâlnirea cu femeile miniștri din UE care s-au aflat în vizită la Chișinău pe 8 martie.

  „Dacă mă întrebați când vreau eu Moldova să fie membră a UE, vă răspund – chiar mâine. Dar aceasta nu este decizia care o ia Moldova. Această decizie este luată, după cum știți, de membrii UE”, a spus președintele.

  Sandu a menționat că Moldova este dedicată procesului de integre europeană și are „o societate civilă foarte activă și presă independentă”.

  „Noi ne străduim, noi suntem dedicați acestui proces. Noi avem foarte multă implicare din partea instituțiilor statului. Lucrăm împreună cu întreaga societate. Avem o societate civilă foarte activă. Avem presă independentă care vrea ca această țară să fie independentă”, a mai spus Maia Sandu.

  Astfel, ea este sigură de „perspectiva foarte bună” de integrare europeană.

  „Și în plus avem prieteni foarte buni în UE, avem instituții UE, avem membri UE care ne susțin. Respectiv, noi credem că avem o perspectivă foarte bună. Și, apropo, noi am aplicat în martie și în iunie ni s-a confirmat statutul de țară candidată. Respectiv, eu cred că titlul de membru al UE va veni mai devreme decât mai târziu”, a afirmat Sandu.

  În opinia sa, integrarea europeană este „singura noastră șansă să supraviețuim ca democrație”, iar UE va fi „un adăpost” pentru Moldova.

  „Eu am toată încrederea că noi o să reușim, noi, aici în Republica Moldova – pentru că cele mai multe lucruri trebuie să le facem acasă – dar și cu sprijinul statelor membre, cu sprijinul prietenilor noștri din statele membre ale Uniunii Europene, cu sprijinul prietenilor noștri din instituțiile Uniunii Europene, vom reuși să punem Moldova la adăpost, dacă pot să spun așa”, a spus Sandu.

  rlive.md

  POLITICA

  Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, nu este sigur de perspectiva lansării, în toamna acestui an, a negocierilor de aderare la UE....

  POLITICA

  Uniunea Europeană se respectă, își respectă propriii cetățeni și propriii agenți economici, ei nu aplică sancțiuni împotriva propriilor cetățeni. Doar Republica Moldova încearcă să...

  POLITICA

  Ex-ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, care reprezintă partidul extraparlamentar de opoziție  – PDCM se așteaptă la utilizarea agresivă a instrumentelor represive ale statului în...

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu consideră că subiectul privind renunțarea la prevederea constituțională a statutului de neutralitate a Republicii Moldova este o „întrebare serioasă”, și discuțiile...

  Copyright © 2021