Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sandu se implică în campanie

  Administrația prezidențială și personal Maia Sandu se implică în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate și susțin Partidul Acțiune și Solidaritate. Despre aceasta a anunțat ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, comentând recenta ședință a Consiliului Suprem de Securitate convocată de președintele Sandu.

  Fadei Nagacevschi, ministru în exercițiu al Justiției

  „Aceasta este o situație absurdă. Acesta este un exemplu clasic de utilizare a resurselor administrative în interesul partidului Acțiune și Solidaritate. Dacă vedem fotografiile de la această întâlnire, existau doi tribune: pe de o parte erau procuratura, CEC și alte organe, iar pe de altă parte erau toți candidații din PAS și PPDA ”.

  Șeful de la Justiție a etichetat ședința Consiliului Suprem de Securitate, la care au participat candidații la funcția de deputați, drept una ilegală. Mai mult, Nagacesvchi subliniază că în această campanie electorală există imixtiune și din exterior.

  Fadei Nagacevschi, ministru în exercițiu al Justiției

  „Cei care spun că avem un loc în care să ne amestecăm în aceste alegeri au perfectă dreptate. Iată un exemplu – când diferiți deputați, ambasadori diferiți vin și vorbesc despre faptul că avem nevoie de un parlament de integrare, că ar trebui să votați pentru acesta sau celălalt. Același lucru este valabil și pentru deputații străini care vin în Moldova și critică diferiți concurenți electorali în perioada campaniei ”.

  Nagacevschi a comentat și demiterea președintelui Curții de Apel Chișinău. El consideră că această acțiune este legată direct de prezența Maiei Sandu la ședința Consiliului Suprem al Magistraturii și de anunțarea datei concursului pentru funcția de judecător al Curții Constituționale.

  Fadei Nagacevschi, ministru în exercițiu al Justiției

  „Pe 27 mai, Maia Sandu a vizitat CSM. La 28 mai, Consiliul Suprem al Magistraturii a informat deja publicul cu privire la numirea datei concursului pentru funcția Curții Constituționale. Iar înainte, Maia Sandu l-a concediat pe domnul Clima. Am întrebări rezonabile – de ce să-l demit pe Clima și oare nu este aceasta o înțelegere între CSM și președinte pentru funcția de judecător al Curții Constituționale?

  Fadei Nagacevschi a amintit că președintele a anulat recent decretul privind numirea lui Veaceslav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău și a explicat care ar fi de fapt interesele șefului statului.

  Fadei Nagacevschi, ministru în exercițiu al Justiției

  „Și în al doilea rând, de ce este Clima interesant în această situație. Pentru mine, acesta este doar un fenomen antidemocratic. Dar pentru Maia Sandu este interesant, deoarece Clima este președintele Curții de Apel Chișinău. Și acest caz este unul dintre cele mai importante elemente în disputele electorale. De aici și întrebarea – vrea Sandu sau PAS să înlăture vreun concurent electoral??

  Președintele Maia Sandu nu a comentat declarațiile lui Fadei Nagacevschi. Până la această oră, nimeni din administrația prezidențială nu a răspuns apelurilor jurnaliștilor postului nostru de televiziune.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021