Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sandu face concurență ANI?

  Șeful statului sfidează legea și își atribuie competențe care nu-i aparțin. Cel puțin asta s-a întâmplat astăzi, în cadrul primei ședințe a Consiliului Superior de Securitate, prezidată de către Maia Sandu, când președintele a declarat că nu toți reprezentanții instituțiilor statului, delegați la adunările Consiliului Superior de Securitate, vor putea participa la acestea. Se întâmplă chiar dacă dreptul de a lua parte la ședințe le este asigurat prin lege. Maia Sandu spune că ea este cea care va decide cine poate asista la discuțile importante de la CSS.

  Șeful statului, Maia Sandu, și foștii săi colegi de partid , deputații PAS, jonglează cu legea după bunul lor plac. Atunci când le convine, aceștia se conduc de buchia legii, iar în caz contrar, o sfidează. Bunăoara, cum s-a întâmplat la prima ședință a Consiliului Superior de Securitate, când șeful statului a declarat franc că doar ea va decide cine va avea acces la secretele statului.

  Maia Sandu președintele RM

  „În raport cu unii oameni, unor reprezentanți ai instituțiilor care sunt delegați prin lege, eu am anumite dubii cu privire la capacitatea lor de a lua decizii corecte pe probleme care țin pe securitatea a statului și îmi rezerv dreptul la anumite discuții sa nu invit ,atunci când voi considera, că există conflict de interese sau sau există riscul conflictului de interese. „

  Amintim că, potrivit legislației în vigoare, identificarea şi raportarea conflictelor de interese este o atribuție care îi revine Autoritatea Naționale de Integritate, și nu președintelui țării.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020