Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Salarii mai mari pentru medici

  Liderul socialiștilor consideră că instituirea unui lockdown nu va face decât să arunce Moldova în haos economic și social. Iar consecințele acestei decizii ar putea fi catastrofale pentru țară și cetățeni. Motiv pentru care populația trebuie susținută. Un prim pas ar fi majorarea salariilor pentru medici, susține Igor Dodon. Potrivit președintelui PSRM, colegii acestuia din Parlament urmează să vină cu un proiect de decizie care presupune lefuri mai mari cu 40 la sută pentru angajații din sănătate.

  Situația din țară este una critică, iar socialiștii consideră necesară eleborarea unui plan de acțiuni concrete care vor duce la ameliorarea situației din țară și evitarea unui haos pe plan social și economic. Despre asta a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de Telegram. Mai mult, în opinia socialistului, ne aflăm în perioada potrivită pentru a pune în aplicare și cea de-a treia etapă de majorare a salariilor pentru medici.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „De asemenea, am discutat despre necesitatea elaborării unui proiect de lege din partea fracțiunii PSRM cu privire la trecerea la cea de-a treia etapă de majorare a salariilor pentru cadrele medicale, cu 40 la sută. Amintesc, că la inițiativa mea personală, la 1 septembrie 2020, salariile lucrătorilor medicali au crescut cu 30% și cu încă 30% la 1 ianuarie 2021.„

  Totodată, Igor Dodon a anunțat că socialiștii vor continua să depună eforturi în vederea formării unui guvern funcțional, care să poată cu adevărat stabiliza și scoate țara din criză dar și să asigure vaccinarea cât mai completă și rapidă a cetățenilor.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021