Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Salarii mai mari pentru medici

  Zis și făcut. Salariile lucrătorilor din domeniul sănătății au fost majorate. Lefurile personalului medical se vor dubla etapizat, până în prima jumătate a anului viitor. De creșteri salariale vor beneficia nu doar lucrătorii medicali din spitale, ci și din alte instituții de stat.

  După ce, în data de 1 septembrie, cabinetul de miniștri și-a asumat răspunderea pentru proiectul de lege privind majorarea salariilor cadrelor medicale, lefurile acestei categorii de salariați au crescut deja cu 30 la sută. Constantin Telpiz lucrează în calitate de reanimatolog la Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga” din Capitală. În prezent, secția în care activează s-a reprofilat pentru a oferi îngrijiri medicale copiilor infectați cu noul coronavirus. Acasă, medicul este așteaptat de către soție și fiul Costică. Pentru familia doctorului, majorarea cu 30 % a lefii este binevenită.

  Constantin Telpiz, reanimatolog

  ”Am sesizat cu adevărat o creștere a salariului, am primit salariul în urmă cu aproximativ o săptămână și, desigur, majorarea se simte semnificativ. Pentru familie, în principiu, acum pot cumpăra mai multe lucruri, pot plăti pentru servicii comunale, iar aceasta este foarte important.”

  Directorul adjunct al Spitalului „Emilian Coțaga”, Vasile Tomuz, se arată încrezător că, după ce salariile lucrătorilor medicali vor mai fi majorate, tinerii nu vor părăsi sistemul.

  Vasile Tomuz, director adjunct, Spitalul „Emilian Coțaga”

  ”Este bine că s-au majorat acum, așteptăm următoarea creștere pentru ca tinerii să reziste în sistem și să rămână acasă. Cei care au mai multă experiență, primesc mai mult, cei care tocmai au intrat în sistem au un salariu puțin mai mic și mi-aș dori ca tinerii specialiști să se simtă confortabil, acasă”

  Constantin Telpiz, reanimatolog

  „Un medic este tot om, are și el probleme, se poate îmbolnăvi și el, vrea și el să se odihnească, vrea să trăiască decent. Cred că într-o societate sănătoasă, un medic ar trebui să fie calm din punct de vedere psihologic. Dacă condițiile sale de viață sunt rele și se gândește constant cum să-și rezolve problemele, el nu acordă atenția cuvenită pacienților

  Următoarea creștere a salariilor pentru medici, cu 30%, va avea loc în data de 1 ianuarie 2021. Va urma o altă majorare, cu 40%, în prima jumătate a anului viitor.

  a-tv.md

  Copyright © 2020