Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Salarii duble pentru magistrați

  Nu numai deputații, miniștrii și președintele țării vor primi salarii majorate de la 1 ianuarie. Proiectul bugetului pentru anul viitor include o majorare a salariilor judecătorilor de la Curtea Constituțională. Și dacă pentru profesori această majorare echivalează cu puțin peste 300 de lei, atunci slujitorii Femidei, se vor bucura de 35-40 de mii de lei în plus. Despre aceasta a anunțat ex-premierul RM, Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „Primul în Moldova”

  În ciuda criticilor la adresa deputaților, miniștrilor și președintelui țării care începând de anul viitor vor primi salarii mai mari, pentru a doua lectură, deputații PAS au pregătit un alt amendament la principalul document financiar al țării. Aceștia, propun majorarea salariilor judecătorilor de la Curtea Constituțională.

  Ion Chicu, fostul premier al RM

  „În plus, au votat încă un amendament în a doua lectură: să majoreze salariile pentru judecătorii de la Curtea Constituțională. Ei aveau un salariu de 44 de mii, împreună cu bonusuri. Acum ei propun o majorare de la 40% la 100%. Adică la acele 40 de mii se mai adaugă alte 40 de mii.”

  Chicu susține că presa vehicula că de fapt se va majora premiul anual pentru magistrați, însă realitatea este alta.

  Ion Chicu, fostul premier al RM

  „Au majorat salariul lunar, practic l-au dublat. Acum salariul unui judecător de la Curtea Constituțională va fi de aproximativ 80 de mii. Acesta este prevăzut în proiectul de buget de pe site-ul parlamentului. Adică, salariul unui judecător va crește cu 37 de mii de lei.”

  Președintele Comisiei juridice numiri și imunități, deputatul PAS, Olesea Stamate, a confirmat că salariul judecătorilor Curții Constituționale a fost practic dublat și a ajuns la 82 de mii de le pe lună.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021