Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  S-au scumpit serviciile funerare

  Consiliul Municipal Chişinău a aprobat tarife mai mari, în medie, cu peste 50 la sută pentru locul de veci, pentru rezervarea unuia sau pentru salubrizarea şi întreţinerea mormintelor. Astfel, taxa pentru rezervarea unui loc în cimitirele municipale s-a dublat.

  La Cimitirul Central de pe strada Armenească serviciul s-a majorat de la 5500 la 9350 lei, la Sfântul Lazăr de la 4000 la 6800 lei, iar la restul cimitirelor din oraş suma a crescut de la 1450 la 2550 de lei.

  Totodată, a crescut și taxa pentru înmormântări. Până la 2550 de lei la Cimitirul Central lşi până la 1700 la „Sfântul Lazăr”.

  A fost dublată de la 120 de lei la 240 de lei pe an şi taxa pentru salubrizare şi întreţinerea. Cei care vor dori să intre cu maşina pe teritoriul cimitirelor vor achita între 20 şi 150 de lei, în funcţie de greutatea mijloacelor de transport.

  Directorul Combinatului Servicii Funerare, Ludmila Boţan, susţine că unele tarife nu au mai fost ajustate din 2009. Scumpirile erau inevitabile, pentru că în acest anîntreprinderea nu a mai putut face faţă cheltuielilor, spune funcţionara.

  Combinatul Servicii Funerare are în administrare zece cimitire municipale, care se extind pe o suprafaţă de 170 de hectare. În cadrul instituţiei activează 150 de angajaţi. Anual, la Chişinău, sunt înmormântaţi, în medie, 5 000 de răposaţi.

  publika.md

   

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Din 11 februarie și până pe 12 martie, în centrul capitalei se va desfășura Târgul de Primăvară. Anunțul a fost făcut de primarul general...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău a adresat o scrisoare autorităților centrale ale țării în legătură cu informațiile privind poluarea aerului în capitală. Anunțul a fost făcut...

  ECONOMIE

  Premier Energy și S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifului la energia electrică, pentru consumatori. Proiectele solicitărilor de...

  Noutăţi

  Primăria municipiului Chișinău a investit, în perioada 2020-2022, aproape 48 de milioane de lei pentru renovarea și construcția grădinițelor în suburbiile capitalei. În doi...

  Copyright © 2021