Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  S-a dat startul lucrărilor de reabilitare a scuarului din strada Kiev 1, sectorul Râșcani

  Astăzi au început lucrările de reabilitare a scuarului din strada Kiev 1, sectorul Râșcani.

  Proiectul prevede amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, înlocuirea mobilierului urban și instalarea iluminatului decorativ. De asemenea, în zonă vor fi amenajate rampe de acces pentru persoane cu mobilitate redusă, iar în centrul scuarului va fi renovat podețul și fântâna arteziană.

  Costul proiectului este de 2 milioane lei, surse prevăzute în bugetul municipal, iar termenul pentru executarea lucrărilor este de 3 luni.

  Prezent la fața locului, primarul general, Ion Ceban, a apreciat inițiativa Preturii Râșcani privind reabilitarea scuarului din vecinătatea instituției administrative, pentru a-l amenaja în folosul cetățenilor care locuiesc în preajmă, dar și al angajaților, pentru recreere în timpul pauzelor.

  „Poziția APL Chișinău vizavi de reabilitarea zonelor verzi din capitală este că ne dorim să avem cât mai multe spații amenajate, prietenoase oamenilor, în fiecare sector, pentru a ne simți confortabil la noi acasă. Această investiție este necesară pentru ca orașul să arate amenajat, a declarat primarul general.

  În context, Ion Ceban a mai spus că în perioada următoare va intra în reparație și scuarul din strada Nicolae Dimo, 3, din preajma monumentului „Voluntarilor Bulgari”, sectorul Râșcani. Licitația privind desemnarea antreprenorului care va executa lucrările va fi anunțată în câteva zile. Pentru reabilitarea obiectiv dat, în bugetul municipal au fost prevăzuți circa 2,5 milioane lei.

  Facebook

  SOCIAL

  Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută...

  SOCIAL

  Drumarii de la EXDRUPO continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor din str. Albişoara în perimetrul străzilor A. Puşkin – M Viteazul. Potrivit primarului general...

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare a scuarului din strada Academiei, sectorul Centru au fost reluate. Proiectul a început în toamna anului trecut, iar activitățile de amenajare...

  SOCIAL

  Astăzi a fost inaugurat oficial, după reabilitare, scuarul de pe str. Vasile Dokuceaev, din cartierul Telecentru al capitalei.

  Copyright © 2021