Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Rusia a înregistrat sub 9.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

  Rusia a înregistrat, prima dată de la începutul lunii mai, sub 9.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat autorităţile, precizând că situaţia se stabilizează în cea de-a doua ţară cu cel mai mare număr de infecţii din lume.

  Conform cifrelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost identificate 8.926 de infecţii noi, acesta fiind cel mai mic număr de cazuri noi raportat de la 1 mai. În urma recenzării acestora, bilanţul COVID-19 în Rusia a ajuns la 290.678 de contaminări şi 2.722 de decese.

  Agenţia sanitară rusă Rospotrebnadzor a declarat duminică că „situaţia se stabilizează în toată ţara”, în contextul în care autorităţile au demarat săptămâna trecută o relaxare prudentă a restricţiilor, după aproximativ o lună şi jumătate de măsuri stricte de izolare.

  Criticii au pus însă sub semnul întrebării numărul oficial al deceselor, acuzând Rusia că subestimează cu bună ştiinţă numărul morţilor cauzate de COVID-19.

  Autorităţile au respins acuzaţiile, precizând că iau în considerare doar decesele a căror cauză principală este coronavirusul, în timp ce alte ţări au numărat cvasi-totalitatea deceselor celor testaţi pozitiv.

  De asemenea, autorităţile susţin că în contextul în care epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, au avut timp să pregătească spitalele şi să pună la punct o politică de depistare masivă.

  Sursa: Agerpres.ro

  LUMEA

  Un avion cu 28 de oameni la bord s-a prăbușit în largul Peninsulei Kamceatka din estul Rusiei.

  LUMEA

  Rusia a testat pentru prima dată un nou submarin nuclear gigant. Belgorod este considerat a fi cel mai mare submarin dezvoltat în ultimii 30...

  LUMEA

  Tragedie cumplită în regiunea Sverdlovsk din Federația Rusă. Șase oameni au murit după ce un autobuz a intrat într-o stație de așteptare a transportului...

  LUMEA

  Egiptul va ridica de marţi, 1 iunie, restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului, inclusiv pe cele privind programul de funcţionare a magazinelor şi restaurantelor,...

  Copyright © 2021