Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Rusia a înregistrat sub 9.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

  Rusia a înregistrat, prima dată de la începutul lunii mai, sub 9.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat autorităţile, precizând că situaţia se stabilizează în cea de-a doua ţară cu cel mai mare număr de infecţii din lume.

  Conform cifrelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost identificate 8.926 de infecţii noi, acesta fiind cel mai mic număr de cazuri noi raportat de la 1 mai. În urma recenzării acestora, bilanţul COVID-19 în Rusia a ajuns la 290.678 de contaminări şi 2.722 de decese.

  Agenţia sanitară rusă Rospotrebnadzor a declarat duminică că „situaţia se stabilizează în toată ţara”, în contextul în care autorităţile au demarat săptămâna trecută o relaxare prudentă a restricţiilor, după aproximativ o lună şi jumătate de măsuri stricte de izolare.

  Criticii au pus însă sub semnul întrebării numărul oficial al deceselor, acuzând Rusia că subestimează cu bună ştiinţă numărul morţilor cauzate de COVID-19.

  Autorităţile au respins acuzaţiile, precizând că iau în considerare doar decesele a căror cauză principală este coronavirusul, în timp ce alte ţări au numărat cvasi-totalitatea deceselor celor testaţi pozitiv.

  De asemenea, autorităţile susţin că în contextul în care epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, au avut timp să pregătească spitalele şi să pună la punct o politică de depistare masivă.

  Sursa: Agerpres.ro

  ECONOMIE

  Liderul partidului „ȘOR” afirmă că, după ce echipa sa a reușit deblocarea totală a exporturilor (pe piața rusă – n.r.) în urma mai multor...

  LUMEA

  Numărul morţilor în urma atacului armat de la o şcoală din Ijevsk a crescut la 17, au anunţat marţi autorităţile Republicii Udmurtia din Federaţia...

  LUMEA

  Un bărbat înarmat a intrat într-o școală din centrul Rusiei și a început să tragă. Cel puțin 13 oameni au fost uciși, iar alții...

  Noutăţi

  Rusia nu a avut în ultima perioadă în Republica Moldova parteneri încredere pe care se poate baza, iar astăzi acest partener poate deveni Ilan...

  Copyright © 2021