Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Rusia a înregistrat sub 9.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

  Rusia a înregistrat, prima dată de la începutul lunii mai, sub 9.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat autorităţile, precizând că situaţia se stabilizează în cea de-a doua ţară cu cel mai mare număr de infecţii din lume.

  Conform cifrelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost identificate 8.926 de infecţii noi, acesta fiind cel mai mic număr de cazuri noi raportat de la 1 mai. În urma recenzării acestora, bilanţul COVID-19 în Rusia a ajuns la 290.678 de contaminări şi 2.722 de decese.

  Agenţia sanitară rusă Rospotrebnadzor a declarat duminică că „situaţia se stabilizează în toată ţara”, în contextul în care autorităţile au demarat săptămâna trecută o relaxare prudentă a restricţiilor, după aproximativ o lună şi jumătate de măsuri stricte de izolare.

  Criticii au pus însă sub semnul întrebării numărul oficial al deceselor, acuzând Rusia că subestimează cu bună ştiinţă numărul morţilor cauzate de COVID-19.

  Autorităţile au respins acuzaţiile, precizând că iau în considerare doar decesele a căror cauză principală este coronavirusul, în timp ce alte ţări au numărat cvasi-totalitatea deceselor celor testaţi pozitiv.

  De asemenea, autorităţile susţin că în contextul în care epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, au avut timp să pregătească spitalele şi să pună la punct o politică de depistare masivă.

  Sursa: Agerpres.ro

  LUMEA

  România are astăzi cei mai mulți pacienți descoperiți cu COVID-19 de la declanșarea epidemiei: 555 de cazuri. E adevărat că rezultatul de azi vine...

  LUMEA

  Cetățenii Republicii Moldova respectă opțiunea cetățenilor Federației Ruse, exprimată în cadrul referendumului privind modificarea Constituției. Declarația aparține președintelui Igor Dodon și se conține într-un...

  LUMEA

  76% dintre ruși au votat în favoarea reformelor constituționale, care i-ar putea permite președintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036. Datele...

  ECONOMIE

  Federația Rusă a acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale a mărfurilor moldovenești. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, care...

  Copyright © 2020