Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Rusia a cerut Interpolului căutarea internațională a lui Renato Usatîi

  Autoritățile de la Moscova au transmis conducerii Interpol materialele privind anunțarea în căutare internațională a primarului de Bălți, Renato Usatîi. Informația a apărut pe mai multe canale de Telegram din Federația Rusă.

  Recent, Judecătoria Tver din Moscova a emis mandat de arestare pe numele lui Renato Usatîi. Potrivit presei ruse, liderul formațiunii Partidului Nostru este vizat într-un dosar penal privind organizarea unei grupări criminale.

  Conform organelor de anchetă ale MAI-ului rus, Renato Usatîi a fost membru al schemei de spălări de bani în proporții deosebit de mari, cunoscută ca Laundromat.

  Usatîi spăla sute de milioane de ruble ale echipei „KUM”. Membrii acestei grupări erau Andrei Krapivin (înlocuit apoi de fiul Aleksei), Boris Ușerovici și Valerii Markelov. Acești coproprietari ai Grupului de Companii 1520, primeau sume gigantice din RJD-ul rus, banii fiind apoi spălați de o grupare criminală din care, pe lângă Usatîi, potrivit anchetatorilor ruși, ar mai face parte și oligarhul Vlad Plahotniuc, dar și Veaceslav Platon.

  În 2012 Usatîi a fost deja interogat pe marginea activității „KUM”, dar atunci dânsul a recunoscut doar faptul deținerii a dublei cetățenii (Rusiei și Moldovei) și a vizei de reședință permanentă la Moscova. Presă rusă scrie că atunci, datorită relațiilor în diferite structuri, Usatîi a reușit să scape de anchetă.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Straciuc Nelu, liderul Filialei PACE Bălți, susține că Renato Usatîi, primarul municipiului Bălți, cere o taxă în mărime 500 mii de lei de la...

  LUMEA

  Vaccinurile anti-COVID riscă să devină ținta hoților din întreaga lume. Avertismentul vine de la secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, care atrage atenția că...

  SOCIAL

  Municipiul Bălți este condus, de aproape două luni, de adjunctul primarului. Edilul-șef, Renato Usatîi, încă nu a revenit la locul de muncă, deși concediul...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Comentariul deputatului PSRM, politologul Bogdan Țîrdea:

  Copyright © 2020