Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Rusia a cerut Interpolului căutarea internațională a lui Renato Usatîi

  Autoritățile de la Moscova au transmis conducerii Interpol materialele privind anunțarea în căutare internațională a primarului de Bălți, Renato Usatîi. Informația a apărut pe mai multe canale de Telegram din Federația Rusă.

  Recent, Judecătoria Tver din Moscova a emis mandat de arestare pe numele lui Renato Usatîi. Potrivit presei ruse, liderul formațiunii Partidului Nostru este vizat într-un dosar penal privind organizarea unei grupări criminale.

  Conform organelor de anchetă ale MAI-ului rus, Renato Usatîi a fost membru al schemei de spălări de bani în proporții deosebit de mari, cunoscută ca Laundromat.

  Usatîi spăla sute de milioane de ruble ale echipei „KUM”. Membrii acestei grupări erau Andrei Krapivin (înlocuit apoi de fiul Aleksei), Boris Ușerovici și Valerii Markelov. Acești coproprietari ai Grupului de Companii 1520, primeau sume gigantice din RJD-ul rus, banii fiind apoi spălați de o grupare criminală din care, pe lângă Usatîi, potrivit anchetatorilor ruși, ar mai face parte și oligarhul Vlad Plahotniuc, dar și Veaceslav Platon.

  În 2012 Usatîi a fost deja interogat pe marginea activității „KUM”, dar atunci dânsul a recunoscut doar faptul deținerii a dublei cetățenii (Rusiei și Moldovei) și a vizei de reședință permanentă la Moscova. Presă rusă scrie că atunci, datorită relațiilor în diferite structuri, Usatîi a reușit să scape de anchetă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  LUMEA

  Primele secţii de votare s-au deschis vineri în Extremul Orient rus, în cadrul alegerilor legislative pentru Duma de Stat, care au loc timp de...

  SOCIAL

  Un bărbat de 37 de ani din capitală, anunțat în anul 2020 în căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Italia.

  ECONOMIE

  Igor Dodon ar fi negat informațiile parvenite de la un jurnalist precum că Federația Rusă ar fi pus embargo pe mai multe produse din...

  POLITICA

  Primarul de Bălți, Renato Usatîi, își dă demisia din funcția de primar. Anunțul a fost făcut acum câteva minute. Usatîi a declarat că este...

  Copyright © 2021