Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Roșca: Există o idee națională

  La moment, ideea națională în Republica Moldova este de a determina guvernarea să rezolve problema tarifelor. Această opinie a fost exprimată, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul „Primul în Moldova” care emite pe internet, de către vicepreședintele Partidului „PACE”, Denis Roșca.

  Politicianul a îndemnat liderii altor partide să adere la Mișcarea Pentru Popor, care și-a propus să oblige Guvernul să achite facturile populației pentru resursele energetice consumate în trei luni de iarnă.

  „Dacă unii lideri de partid nu au propriile idei, cel mai bine să adere la o mișcare comună. Există o idee, la moment, o idee națională – hai să ne unim ca să rezolvăm o problemă creată de guvernare”, a spus Roșca.

  În opinia sa, decizia de aderare trebuie luată urgent.

  „Incapacitatea de a lua o decizie urgentă și de a adera este și o problemă pentru ei, pentru că în momentul în care totuși vom rezolva problema tarifelor lumea îi va întreba: „Dar voi de ce nu ne-ați apărat interesele când se luptau?”, a argumentat politicianul.

  El ș-a exprimat convingerea că, după ce recent doi deputați s-au alăturat la Mișcarea Pentru Popor, vor adera și alții, nu doar deputați, pentru că „toți simt că deja este timpul ca actuala guvernare să plece”.

  În context, reprezentantul Partidului politic „ȘOR”, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, a subliniat că Mișcarea Pentru Popor este deschisă pentru oricine.

  „Această Mișcare nu este a unor lideri sau formațiuni politice. Noi suntem pentru fiecare deschiși. Evident că lumea care pune pe bază problemele sociale, problemele cetățenilor, nu ezită să facă parte din această Mișcare”, a spus Platon și a remarcat că aderă nu doar deputați, dar și foarte mulți consilieri locali și primari.

  Amintim că „Mișcarea Pentru Popor” a fost creată pe 3 februarie cu scopul de a obliga Guvernul să achite integral facturile pentru gaz, electricitate și energie termică, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023. Din mișcare fac parte mai multe partide politice, organizații obștești, activiști civici și reprezentanți ai autorităților locale.

  Până la momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Președinției, Parlamentului, Guvernului nu au comentat declarațiile făcute de Denis Roșca și Tatiana Platon.

  youtube

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat că oamenii legii nu au intimidat transportatorii care aduceau oameni la protestele din capitală,...

  SOCIAL

  Revendicarea Mișcării Pentru Popor de a obliga Guvernul să compenseze integral facturile pentru resursele energetice consumate de cetățeni în trei luni de iarnă va...

  SOCIAL

  Prelungirea situației de urgență este un abuz, care se face pentru a evita procesele de judecată privind constituționalitatea mai multor decizii. De această părere...

  SOCIAL

  Zeci de transportatori s-au adunat la Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) pentru a-și exprima nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale poliției. În special,...

  Copyright © 2021